F1 - A MERCEDES SZÚRT KI A RED BULL-LAL?!

f1-united-states-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11-and-lewis-hamilton-mercedes.jpg

Legalábbis erre lehet következtetni Bernie Ecclestone vallomásából, amit a FOM elnöke a Red Bull és a Mercedes történetének kapcsán mondott el. Mr. E. elmondta, hogy a Red Bull a Mercedes miatt szakított a Renault-val azonban a csillagmárkások utána meggondolták magukat...

Bernie Ecclestone minden áron tisztázni akarja azt, hogy mi történt az elmúlt hetekben, hónapokban a Red Bull és a Mercedes között. A Forma-1 első számú embere elmondta, hogy a Red Bull Racing azért bontotta fel a szerződését jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val, mivel a Mercedesnek ez volt a feltétele ahhoz, hogy megegyezzen az osztrák csapattal a téren, hogy annak autói jövőre már a németek motorjaival szálljanak harcba. A Red Bull eleget tett a kérésnek, azonban ekkor a Mercedes úgy döntött, hogy mégsem lesz üzlet.

Ecclestone elmondta, hogy mielőtt nemet mondott volna a Mercedest, megígérték a Red Bullnak, hogy el fogják látni motorokkal 2016-tól. A németek oda akarták volna adni az erőforrást a brit milliárdos elmondása szerint, a Red Bull pedig ezért szakítani akart a Renault-val. Azonban a stuttgartiak hirtelen meggondolták magukat, mivel nem akarták, hogy a Red Bull alkalmasint eléjük keveredjen azonos motorfeltételek esetén. Ecclestone nyíltan elmondta, hogy sem a Ferrari, sem a Mercedes nem akar versenyhelyzetbe bonyolódni a Red Bull-lal.

Lauda, a Mercedes tanácsadója a sajtónak azt mondta, hogy sosem tudott arról, hogy a Red Bull és a Mercedes között valaha bármi is történt volna. Azonban Ecclestone ennek igazságtartalmát megcáfolta, elmondta, hogy Lauda személyesen fogott kezet a Red Bull tulajdonosaival. Az energiaitalosok pedig Lauda manipulására szakítottak a Renault-val, ugyanis ez volt a Mercedes-motorokhoz való hozzáférés egyik feltétele. Azonban, mint ismert, a Mercedes becsukta az ajtót a négyszeres konstruktőri bajnok istálló előtt.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr348097632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása