WTCC - LOEBÖT VÁRATLANUL ÉRTE, HOGY A CITROEN MENESZTETTE

wtcc-buriram-2015-sebastien-loeb-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-team_1.jpg

2016 végén a Citroen kilép a WTCC-ből, azonban a francia Sebastien Loeb szolgálataira már jövőre sem tartanak igényt, a kilencszeres ralibajnok másfél évtized után fog márkát váltani. Még maga Loeb sem számította arra, hogy a Citroen már az idei év végén elbocsájtja őt.

A WRC-s pályafutása során Sebastien Loeb kilenc világbajnoki címet szerzett a Citroennel. Majd amikor a francia márka úgy döntött, hogy beszáll a WTCC-be, a raliikont is vitte magával. Egyesek állítása szerint az volt a Citroen célja, hogy a Túraautó Világbajnokságot is megnyerje Loeb-bel. Azonban erre nem fog sor kerülni, ugyanis jövőre már csak két C-Elyseét indít a francia gyártó, mégpedig Lopezzel és Mullerrel, majd a jövő év végeztével a Citroen kivonul a WTCC-ből.

A francia versenyző meglepődött a hír hallatán, miszerint a Citroen Racing már nem kívánja őt a következő szezonban a túraautós szériában versenyeztetni, már csak amiatt is, mivel közös erővel építette fel a két fél a programot annak érdekében, hogy Loeb három év alatt eljusson a bajnoki titulusig ebben a szakágban is. Nyilatkozatában elmondta, hogy csalódott amiatt, hogy ez a kihívás két év alatt a végéhez ért.

Loeb és a Citroen 15 év után fognak szakítani, azonban a márkaváltás konszernen belül fog megtörténni, miután a francia a Peugeot pilótája lesz majd a Dakaron, valamint a Tereprali Világkupán, ez a két projekt is új kihívásokat rejt önmagában a francia számára.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr698095006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása