MOTOGP - LORENZO-POLE A SZEZONZÁRÓN, ROSSI BUKOTT AZ IDŐMÉRŐN

motogp-valencia-gp-2015-polesitter-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing.jpg

Jorge Lorenzo a Yamahával egy óriási pályacsúccsal bezsebelte az idei év utolsó pole pozícióját, így az élről kezdheti meg az idényzáró Valenciai Nagydíjat, miközben csapattársa és egyben riválisa, Valentino Rossi büntetése miatt csak az utolsó, a 26. rajtkockából indulhat, ráadásul a 8-as kanyarban még a motorját is eldobta.

Q1

 

Akciókban nem volt hiány a kvalifikáció első szakaszában, amely 10 perccel a tétmentes negyedik tréning után vette kezdetét. Az izgalmakat pedig a suzukis Maverick Vinales szolgáltatta, aki a szakasz elején bukott, sőt, a pálya utolsó MotoGP-időmérőjén részt vevő Nicky Hayden majdnem még el is találta az aszfalton keresztbe csúszó spanyolt, aki az eset után visszaesett a depóba a tartalékmotorjáért.

Azonban a Suzukinak még ezen események dacára is összejött a kettős továbbjutás, magyarán, a 10 Q2-be automatikusan továbbjutott pilóta mellé még Aleix Espargaro és Maverick Vinales csatlakozhattak.

Q2

Nem sokkal a Q1 után a Q2 is kezdetét vette, és Marc Marquez nem lacafacázott, a Repsol Hondával azonnal odapörkölt egy 1:30.499-es időt, mellyel egész sokáig vezette a 15 perces etapot, egészen addig, amíg a véghajrá legeslegelején Jorge Lorenzo a Yamhával futott egy brutális, 1:30.011-es köridőt, ezzel pedig az 5. MotoGP-s dicsőségéért harcoló 28 esztendős pilóta megdöntötte Marc Marquez 2013-as pályacsúcsát, majd mint kiderült, ez a kör bőven elegendő volt ahhoz, hogy fölényesen kaparintsa meg magának az első rajtkockás indulást a mindent eldöntő szezonzáró versenyre. Az első sorba még honfitársai, a két repsolos, Marquez és Pedrosa férkőztek oda, míg a második sorban Aleix Espargaro - Crutchlow - Smith felállás alakult ki.

Rossinak pedig szörnyen sikerült az időmérő edzése, ugyanis az utolsó percben csúszott ki a 8-as kanyarban Yamahájával. Mondjuk a "Doktor" szempontjából mindegy, hogy hányadik az időmérőn, ugyanis a Sepangban begyűjtött büntetésének értelmében csak a rajtrács végéről startolhat a közép-európai idő szerint vasárnap 14:00-kor kezdődő valenciai versenyen.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr608057970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása