MOTOGP - MARQUEZ ÉS LORENZO NYERTÉK A PÉNTEKI EDZÉSEKET

motogp-gp-d-australie-2015-marc-marquez-repsol-honda-team-depasse-jorge-lorenzo-yamaha-fac.jpg

A Repsol Honda spanyolja, Marc Marquez, valamint a Yamaha spanyolja, Jorge Lorenzo uralták a pénteki napot, míg a világbajnoki tabellát vezető, yamahás Valentino Rossi a 4-5. hely környékén tanyázott.

Első szabadedzés

A szezonzáró valenciai hétvégén nyitánya, az első edzés a suzukis Maverick Vinales bukásával indult, majd Marc Marquez a Repsol Hondával az élre állt. A két bajnoki rivális közül pedig Jorge Lorenzo kezdett jobban, a kétszeres világbajnok a második helyre zárkózott fel Marquez mögé, miközben Valentino Rossi, a tabella éllovasa csak a hatodik helyen szerepelt az eredményjelzőn az első 15 percet követően.

Félidőnél pedig a Japán és a Maláj Nagydíjat megnyerő Dani Pedrosa vette át az első helyet, azonban a spanyol nem élvezhette sokáig a vezető pozíciót, miután Lorenzo letaszította onnan rövidesen. Nemsokára Rossi is összekapta magát, és megérkezett a negyedik helyre a spanyol trió mögé. A 10. világbajnoki trófeájáért harcoló, a futamon csak az utolsó rajtkockából induló "Doktor" minden bizonnyal nem a gyors körökre játszott, hanem azon aszimmetrikus gumikat próbálgatta, melyekkel a hivatalos gumiszállítóként utolsó versenyhétvégéjén megjelenő Bridgestone rukkolt elő.

A véghajrában pedig Marquez visszavette a vezetést, melyet már nem adott ki a kezéből a hátralévő öt percben, így a kétszeres MotoGP-bajnoké lett az edzéselsőség, megelőzve a harmadik világbajnoki elsőségéért harcoló Lorenzót, valamint Dani Pedrosát és Andrea Doviziosót, Valentino Rossi pedig csak az ötödik helyen zárt!

cti_wf3w4ae_cq9.jpgFotó: twitter.com

Egyébként az első tréning közvetítésében megjelent az az Alex de Angelis, akit a japán versenyhétvégén elszenvedett balesete után súlyos sérülésekkel szállították kórházba, viszont október 28-án már ki is engedhették onnan, ugyanis csodával határos gyorsasággal épült fel. A San Marinó-i versenyző elárulta, hogy egy hónap múlva újra motorozhat. Egyébként a hétvégén csapata, a Iodaracing garázsában vendégeskedik.

Második szabadedzés

A délutáni tréningen is Marc Marquez kezdett a legjobban, azonban az első percekben mögötte Rossi - Lorenzo - A. Espargaro - Pedrosa sorrend alakult ki. A "Doktor" pedig onnantól kezdve versenyszimulációkat gyakorolt, például a kemény keverékű gumikon, melyeken az edzés második negyedórájában még a vezetést is átvette! Azonban valamivel később jött Marc Marquez és jobb időt tudott futni nála. Lorenzo is megkísérelte a kemény gumikat, ám nem tudott velük előrébb mozdulni a harmadik pozícióból, őt pedig Pedrosa követte, így a mezőny legerősebb kvartettje vezette az edzést.

A véghajrára Lorenzo motorjára a közepes keverékű gumik felkerültek, mellyel megfutotta a hétvége legjobb idejét 1:31.111-el. A spanyol yamahás mögött Dani Pedrosa és Andrea Iannone zártak a képzeletbeli pódium második és harmadik fokán. A Maláj Nagydíjon történt nagy port kavaró ütközés főszereplői, Valentino Rossi és Marc Marquez a 4-5. pozíciókban zártak.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr458055822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása