F1 - ELTÁVOLODOTT EGYMÁSTÓL A MERCEDES ÉS A MANOR

f1-mexican-gp-2015-will-stevens-manor-marussia-f1-team-leads-team-mate-alexander-rossi-man.jpg

Habár nemrég még arról volt szó, szorosabb együttműködés is lehet majd a jelenleg domináns gyártó és a sereghajtó között, egyelőre ez megdőlni látszik.

Meglepetésként jött a hír a mexikói paddock-ban, miszerint a Manor "életben tartói", a csapatfőnök John Booth és a technikai igazgató Graeme Lowdon az év végén elhagyják az istállót. Ez ugyan még nem hivatalos, de mindenképp nagy érvágás lenne a kiscsapatnak, ahogyan az is, hogy az idén júniusban a Mercedestől szerződtetett Bob Bell már le is lépett az istállótól. Jelenleg úgy tűnik, a Manornál zajló szervezkedések egy fiatal tehetség pályafutását is befolyásolhatják a jövőre nézve...

Természetesen Pascal Wehrleinről, a Mercedes neveléséről van szó. Wehrlein pár hete Hockenheim-ben megnyerte a DTM-et (Német Túraautó Bajnokság), és 20 évesen a széria legfiatalabb bajnokává vált. Miután a Mercedes Forma-1-es csapata nemrég motorpartneri megállapodást kötött a Manorral, valamint váltókat is kapnak majd a Williams istállótól (őket is a németek látnak el erőforrásokkal), egy ideig fennállt az esélye, hogy a sereghajtó akár a gyári Mercedes "B-csapatává" is válhatna, mint ahogy azt teszi majd a jövőre debütáló Haas F1 Team a Ferrarival kötött megállapodások után. Wehrlein éppen eme kapcsolatnak köszönhetően kaphatott volna versenyzői ülést a kiscsapatnál 2016-ra, ám Toto Wolff legutóbb nem túl derűlátóan nyilatkozott a jelenlegi helyzetről: "Egyelőre csak távolról, nézőként szemlélhetjük a történéseket." 

Wehrlein pedig egyelőre úgy nyilatkozik, még semmi sem biztos jövőjével kapcsolatban, sőt, elmondása szeriont lehetséges, hogy minden csak jövő tavasszal tisztázódik majd. Egy mindenesetre biztos: a fiatal német az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj utáni gumiteszten lehetőséget kap majd a Mercedestől, és kipróbálhatja (idén már nem először) a csapat immáron világbajnok autóját, a W06-ost.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr498048784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása