F1 - ROSBERG A POLE-BAN A MEXIKÓI NAGYDÍJON!

f1-mexican-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-team.jpg

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg nyerte meg az időmérő edzést és szerezte meg a pole-t a Mexikói Nagydíjra! Mögötte csapattársa, Lewis Hamilton zárt, valamint a ferraris Sebastian Vettel!

Karrierje 20. pole pozíciójának örülhetett a mai időmérő edzést követően Mexikóban a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg, aki a Q3 közepén keményen meccselt csapattársával, Lewis Hamiltonnal, de végül a csatát fölényesen a német nyerte, aki 1,5 tizednél is többet vert háromszoros világbajnok csapattársára. Ezzel pedig idén tizenharmadjára fog kialakulni a Mercedes első sor.

A két Ezüst Nyíl mögött egy pazar körrel Sebastian Vettel zárt, akit nemigen lehetett látni tündökölni a korábbi szakaszokban, azonban amikor kellett, akkor a négyszeres világbajnok odatette magát, és csak 37 századdal kapott ki Rosberg 1:19.480-as, pole pozíciót érő idejétől.

Pozitív teljesítményt nyújtottak a Red Bullok, Daniil Kvyat és Daniel Ricciardo kettős a 4. és az 5. rajtkockát kaparintott meg, maguk mögé utasítva a williamses pilótákat, Valtteri Bottast és Felipe Massát. A nyolcadik helyen zárt a nagyon szépen teljesítő, toro rossós Max Verstappen, megelőzve a Force Indiákat, a hazai közönség előtt szereplő Sergio Perezt és Nico Hülkenberget.

csq2a2cweaep6p-.jpg

Rémálomszerűen alakult a kvalifikáció a ferrais Kimi Raikkonen számára. A 2007-es világbajnoknak ugyebár még a harmadik edzésen kotlott meg a Ferrarija, melyet a szerelőknek nagyon gyorsan meg kellett javítaniuk. Végül váltócserére szorult az SF15-T, így a Jégember már annak tudatában vághatott neki a selejtezőnek, hogy öthelyes rajtbüntetésben fog részesülni. Azonban a finn mellől a balszerencse nem pártolt, a második szakaszban gondjai támadtak a fékrendszerrel valószínűleg, így idejekorán, a 15. helyen fejezte be a szombati napot.

A McLaren-Hondák pedig idén sokadik siralmas időmérőjüket zárták. A hétvégének pilótáik Alonso és Button már alapból gigantikus rajtbüntetésekkel vágtak neki, így az utolsó sor már a pénteki szabadedzéseket megelőzően garantált volt. Mindenesetre Fernando Alonso a 16. helyen végzett, míg Jenson Button nem tudott részt venni a kvalifikáción, miután a britnek már a harmadik edzésen motorgondjai voltak, és a hondás szakemberek azt nem sikerült orvosolniuk időben.

A 71 körös Mexikói Nagydíj közép-európai idő szerint vasárnap este 20:00-kor fog elrajtolni, melyről majd a Braking News F1 csapata élőben fog tudósítani.

Az időmérő edzés végeredménye:

csq9dunw4aanyun.jpg

Fotó: motorsport.com, Twitter / F1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr148039946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása