F1 - MEGLEPŐ HÍREK A MANOR HÁZA TÁJÁRÓL

f1-mexican-gp-2015-alexander-rossi-manor-marussia-f1-team.jpg

Mexikóban útnak indult egy olyan pletyka, miszerint a tavalyi csődeljárást éppen hogy megúszó csapat két kulcsfigurája is távozhat. 

A Telegraph nevű angol lap tudta meg, hogy John Booth és Graeme Lowdon is távozhat a Monor Marussia éléről a 2015-ös szezon végeztével. A két szakember "lelépése" igen meglepő fordulat lenne, hiszen mindketten nagy érdemeket képviselnek abban, hogy a kiscsapat ma is ott lehet a rajtrácson. Ők voltak ugyanis a fő figurái a 2014-ben indított csődeljárásból való kilábalásnak, és többek között nekik is köszönhető, hogy a Manor idén ott lehet a rajtrácson. John Booth csapatfőnök maga a Manor cég alapítója, aki az 1990-es években indította el az istállót, akkor még csak alsóbb kategóriákban (érdekesség, hogy náluk versenyzett anno Lewis Hamilton és Kimi Raikkonen is). A Forma-1-es projektbe a Virgin támogatásával vágott bele 2010-ben, de aztán az orosz cég kihátrálása, valamint az emiatt bekövetkező csődeljárás után az eredeti Manor néven futott tovább a program idén. 

Graeme Lowdon technikai igazgató pedig főként a téli nehéz időszakban volt fontos az alakulat számára, ő volt ugyanis az, aki végül eladta a csapatot az azt ma is birtokló Stephen Fitzpatrick-nak, kinek pénzügyi támogatása az istálló túlélését jelentette. 

A két kulcsember távozásának oka egyébként az említett angol lap szerint éppen az, hogy egyre jobban megromlott kapcsolatuk Fitzpatrick-kal. Egyébként ha valóban igazak a híresztelések, és tényleg vált a brit kettős, akkor feltehetőleg az a Bob Bell veheti át a csapatfőnöki posztot, akit még májusban igazoltak a Mercedestől. Booth és Lowdon mindeközben állítólag a Hosszútávú Világbajnokságban (WEC) folytathatnák karrierjüket.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr308038056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása