MOTOGP - ROSSI A NEMZETKÖZI SPORTDÖNTŐBÍRÓSÁG ELÉ VITTE AZ ÜGYÉT

motogp-australian-gp-2015-valentino-rossi-yamaha-factory-racing.jpg

Miután a FIM helyben hagyta a versenyirányítás döntését, a Yamaha olasz versenyzője, Valentino Rossi a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, az ítélet felfüggesztésre került.

Mint ismeretes, a Maláj Nagydíjon kőkemény csata zajlott Valentino Rossi és Marc Marquez között, ám a "Doktor"-nak elege lett a spanyol versenyzőtárs agresszív védekezéséből és támadásából, így a 7. körben a 14-es kanyarban megpróbálta leterelni a pályáról, melynek következtében Marquez elesett. A yamahás ugyanakkor megtarthatta harmadik helyét, azonban a versenyigazgatóság három büntetőpontot írt bele az olasz licencébe, és miután Misanóban már szerzett egyet, csak a rajtrács végéről kezdheti meg a mindent eldöntő, valenciai futamot.

A Yamaha természetesen azonnal benyújtotta a fellebbezést, melyet a FIM rögtön el is utasított. Azonban most a "Doktor" tett ugyanígy, azonban nem a FIM-nél, hanem a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, amely az utolsó mentsvár a kilencszeres világbajnok számára a büntetés enyhítését, vagy eltörlését illetően. Az olasz számára már az is elegendő lenne, ha a három helyett csak két büntetőpontot kapna, ugyanis akkor nem kéne a rajtrács végéről indulnia a szezonzárón. A végső döntést bő egy héten belül meg kell hozni, addig a büntetést felfüggesztették.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr198037386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása