MOTOGP - ROSSI KIHAGYJA A VALENCIAI SZEZONZÁRÓT?

motogp-malaysian-gp-2015-valentino-rossi-yamaha-factory-racing_1.jpg

A Yamaha gyári versenyző, Valentino Rossi a Maláj Nagydíj utáni interjújában elárulta, hogy még nem biztos abban, hogy rajthoz áll a mindent eldöntő Valenciai Nagydíjon, amiatt a büntetés miatt, amit a versenyirányítás rótt ki rá a Marc Marquezzel való afférért.

Mint ismeretes, a Maláj Nagydíj 6. körében a yamahás Valentino Rossi és a repsolos Marc Marquez összeakasztották bajszaikat a 14-es kanyarban, melynek következtében a kétszeres világbajnok elesett, és számára véget ért a verseny. A kohézió miatt óriási balhé robbant ki, a versenybírák az esetben Rossit találták vétkesnek, akit három büntetőponttal sújtották, valamint hátrasorolták a "Doktort" a rajtrács végére a szezonzáró, egyben mindent eldöntő valenciai versenyen. Ugyanakkor az olasz motorversenyző megtarthatta a 3. helyet és a vele járó 16 pontot. Az előnye pedig már csak 7 pont Lorenzóval szemben.

csjujbkucaae4k.jpg

Rossi pedig a Maláj Nagydíj utáni nyilatkozatában határozottan kijelentette, hogy még nincs meggyőződve afelől, hogy részt vesz a szezonzárón. Mégpedig a büntetés miatt vette fontolóra indulását a "Doktor", szerinte a versenybírák rosszul jártak el az ügyben, ugyanis ő nem akarta, hogy elessen Marquez. Az olasz klasszis elmondta, hogy mindig is fair versenyző volt, Misanóban kapott egy büntetőpontot egy időmérős baklövés miatt.

A pontverseny legjobb 3 helyezettje között már csütörtökön megkezdődött a nyilatkozatháború. Rossi ekkor azt pedzegette, hogy Marquez az ellen dolgozik, hogy ő legyen a bajnok, ezzel segítve Lorenzót. A yamahás olasz állítása szerint ezt neki megerősítette Marc Marquez menedzsere, Emilio Alzamora.

Rossi a mostani affért pedig az argentin, valamint az asseni ütközetre vezette vissza, ugyanis Marquez úgy véli, hogy Rossi a hibás azért, mert kipottyant a bajnoki címért folytatott harcból. Az olasz rossz vesztesnek tartja Marquezt.

Fotó: motorsport.com, Twitter 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr548022918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása