MOTOGP - PEDROSA KÖRREKORDDAL A POLE-BAN MALAJZIÁBAN

motogp-malaysian-gp-2015-dani-pedrosa-repsol-honda-team_1.jpg

Dani Pedrosa több, mint egy éve szerzett utoljára pole pozíciót, ma viszont nem csak megnyerte az időmérőt Sepang-ban, de új körrekordot is felállított. Eközben Valentino Rossi a bajnoki rivális Lorenzotól vette el a harmadik, és egyben utolsó első soros indulási pozíciót. 

Harmadik - negyedik szabadedzés

A 3. szabadedzést magyar idő szerint ma hajnalban még Lorenzo - Marquez - Pedrosa - Rossi sorrendben teljesítették a versenyzők, tehát ismét Lorenzo végzett legelöl. Az edzésen egyetlen baleset történt: Danilo Petrucci veszítette el uralmát motorja felett a 7-es kanyarban, de az olasz szerencsére sértetlenül megúszta az esetet. 

Az FP4 után viszont ismét a tegnapi első tréningen leggyorsabb Dani Pedrosa vette át a vezetést, és mint tudjuk, később a pole-t is megszerezte. Ezen az edzésen egy tőle Lorenzo-tól szokatlan hibát láthattunk: a spanyol az utolsó kanyarban elcsúszott, de semmi komolyabb sérülést nem szenvedett sem ő, sem pedig motorja, így gond nélkül folytathatta a körözést. 

Időmérő edzés

1:59.053 - ez a sepangi pálya új MotoGP körrekordja, melyet Dani Pedrosa futott a magyar idő szerint ma reggeli időmérőn. A Honda spanyolja megnyerte a pénteki első szabadedzést, és úgy tűnik, azóta sem csökkent önbizalma a pályán. Mögötte honfitársa és csapattársa, a címvédő Marc Marquez végzett, de ő is kapott 4 (!) tizedet Pedrosatól. A 3. hely végül Valentino Rossi kezébe került, miután az utolsó pillanatban átugrotta Jorge Lorenzo idejét, aki az edzés végén még a TOP 3-nak kijelölt parc fermébe akarta leparkolni motorját, de hamar megtudta, hogy olasz riválisa elé került. Természetesen Lorenzo nem fogadta boldogan a hírt.

A legjobb tíz az első négy után nagyjából olyan formát öltött, mint amilyenre a szabadedzések után számíthattunk. Az 5. Crutchlow lett, mögüle pedig Iannone, Dovizioso, Vinales, Smith és Barbera várhatja a lámpák kialvását. 

A futam holnap magyar idő szerint reggel 8 órakor veszi kezdetét, melyet a DIGI Sport 1 élőben közvetít.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr318016417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jorosz5 2015.10.24. 12:32:25

Mindent bele, Rossi!

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása