F1 - SZOMBATON IS MOSTOHA LESZ AZ IDŐJÁRÁS AUSTINBAN

f1-united-states-gp-2015-heavy-rainfall-delays-the-start-of-fp2.jpg

Újabb zivatarok várhatóak Austinban szombaton, így a vasárnapi kvalifikációra is jelentősen megnőtt az esély.

A pilóták pénteken csak az első szabadedzésen tudtak megtenni pár kört, miután egész nap ítéletidő volt Austinban. A délutáni tréningre pedig egy még nagyobb esőzés érkezett meg, így az FIA egyórás tanakodás után, de eltörölte a második edzést.

Szombaton azonban még rosszabb idő várható, így a harmadik szabadedzés és a kvalifikáció is veszélybe kerülhet a mai nap folyamán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már gondolt erre az eshetőségre, így már közölte is a B-tervet, amely az, hogyha az időjárási körülmények nem alkalmasak a kvalifikáció lebonyolítására, akkor azt helyi idő szerint vasárnap reggel 7-kor rendezhetik meg. Ez pedig a csapatok számára egy sűrű vasárnapot eredményezne, miután régen, a 2010-es japán hétvégén volt utoljára arra példa, hogy az időmérő és a verseny ugyanazon a napon kerüljön megrendezésre.

És akkor azt már nem is pedzegetjük, hogy a csapatok és a pilóták az első edzésen is csak elenyésző időt tudott a pályán tölteni, ergo érdemi munkát sem tudtak végezni.

Az az opció is felmerült, hogy a harmadik szabadedzés helyi idő szerint 10:00-kor kezdődhet meg 9:00 helyett. Az időmérőt pedig amennyiben nem tudják megrendezni, akkor az FP3 alapján alakulhatna ki a vasárnapi rajtsorrend.

Amennyiben minden opció fuccsba megy, akkor az FIA a bajnoki tabellán elfoglalt helyezések, az első szabadedzés eredményei alapján, vagy a rajtszámok szerint alakíthatja ki a rajtsorrendet. A legutóbbi eshetőséget Charlie Whiting mindenképpen kizárta, tehát, hogyha idáig fajulna a dolog, akkor vagy az első szabadedzés, vagy a világbajnoki pontverseny döntene a rajtsorrendről.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr68016307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása