WTCC - 2016-BAN ÚJRA OTT LEHET A RAJTRÁCSON A NIKA RACING

wtcc-termas-de-rio-hondo-2015-rickard-rydell-nika-international-honda-civic-wtcc.jpg

Jövőre újra ott lehet a rajtrácson a NIKA Racing.

Amennyiben felidézzük az év eleji nyilatkozatokat, joggal lehetnének kétségeink afelől, hogy jövőre is a rajtrácson látjuk a svéd csapatot. A NIKA eleinte egy kétéves projektet akart teljesíteni a WTCC-ben, ám az idei szezon finoman szólva kaotikusan alakult a csapat számára.

A szezonnyitó argentin forduló után a csapat versenyzője, Rickard Rydell visszalépett a marokkói fordulótól, betegségre hivatkozva, ám rövidesen kiderült, hogy nagyobb a baj, mint vártuk, az orvosok pajzsmirigy gyulladást diagnosztizáltak, ami pedig azt eredményezte, hogy a 46 esztendős pilóta sem a magyar, sem a német fordulón nem volt jelen. Moszkvában visszatért, azonban időközben a csapat leszerződött az argentin Nestor Girolamival, így a kék színű Hondát Ő vezette Szlovákiában és Portugáliában.

A portugál forduló után mindannyian arra számítottunk, hogy a NIKA az ázsiai fordulókon már Rickard Rydell-lel fog rajthoz állni, ám a nyári szünetben jött a meglepő hír, hogy kihagyják Motegit, sőt, később Shanghai-t is ejtették. Jelenleg arról még nincs hír, hogy ott lesz a svéd istálló a rajtrácson Thaiföldön. 

A váratlan nehézségek ellenére úgy tűnik, hogy a NIKA kalandja nem ér véget a WTCC-ben, noha erről még hivatalos bejelentés érkezett, de a közösségi médiában tett megnyilvánulásaikból arra lehet következtetni, hogy a svéd istálló jövőre is a mezőnyben akar lenni. Mégpedig úgy, hogy a NIKA rendre azt hangoztatja, hogy örül a Volvo érkezésének, és találkozni fog vele a svéd márkával a jövő évi rajtrácson.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr828012449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása