MOTOGP - MARQUEZ MINDENT VITT SZOMBATON

motogp-australian-gp-2015-marc-marquez-repsol-honda-team.jpg

A Repsol Honda spanyol címvédője, Marc Marquez a MotoGP Ausztrál Nagydíj szombatján mindent megnyert, amit csak lehetett. A kétszeres világbajnok első helyen zárta a harmadik és a negyedik szabadedzést, valamint a kvalifikációt.

Harmadik szabadedzés

A téttel bíró harmadik tréningen igazán az utolsó percekben kezdtek el gyorsulni a pilóták, így a korábbi sorrend megkavarodott.

Marc Marquez abszolút leggyorsabb időt futott, három tizeddel is megjavította addigi legjobbját, és minden bizonnyal a következő köre is igencsak nívós lett volna, ha nem kellett volna leszaladnia a pályáról, hogy kikerülje Pol Espargarót. A 2013-as és 2014-es világbajnokot az LCR Hondát kormányozó Cal Crutchlow követte, megelőzve a tabella második helyen álló Jorge Lorenzót. Meglepetésember zárt a negyedik helyen Scott Redding személyében, maga mögé utasítva Vinalest és Iannone-t, Valentino Rossinak pedig csak a 7. hely jutott a TOP 10-et záró Smith - Dovizioso - A. Espargaro trió előtt. Dani Pedrosa pedig a 18. helyével siralmas teljesítményt nyújtott.

A három szabadedzés összesített eredményei alapján pedig automatikus továbbjutást nyert a Q2-be Marquez, Lorenzo, Crutchlow, Vinales, Iannone, Redding, Rossi, Pedrosa, Smith és Dovizioso, a többi 15 versenyzőnek pedig a Q1-ben kell részt vennie, ahonnan még további két pilóta juthat tovább az imént említett 10 versenyzőtárshoz csatlakozva. 

Negyedik szabadedzés

A tét nélküli negyedik tréning rögtön egy bukással indult: Bradley Smith esett a Yamahájával a visszafordító kanyarban, a kiváltó ok pedig minden bizonnyal a túlságosan hideg gumik lehettek.

Végül ezt az edzést is Marc Marquez nyerte nagyon nagy fölénnyel Jorge Lorenzo és Andrea Iannone előtt. A legjobb hármast az Espargaro-fivérek követték a 4-5. helyen, megelőzve Valentino Rossit és Dani Pedrosát. A legjobb 10-be még Dovizioso, Vinales és Crutchlow fér be.

Időmérő edzés

Q1
A tét nélküli negyedik edzést után a Q1 is meglehetősen eseménytelen zajlott, és a továbbjutó két pilóta kilétét illetően is a papírforma érvényesült, mégpedig a két Espargaro személyében, noha Danilo Petrucci is nem sokkal, de lecsúszott a továbbjutást jelentő pozíciókról.

Q2
A második, mindent eldöntő szakaszban Marc Marquez nem teketóriázott sokáig, és azonnal megfutotta a hétvége legjobb idejét, és a spanyolt már nem tudták letaszítani az első pozícióból, még úgysem, hogy az utolsó percekben nagy volt a viaskodás a jobbnál jobb pozíciókért. A második és harmadik helyen azonos idővel zárt Andrea Iannone és Jorge Lorenzo, ám miután az olasz rakta össze korábban ezt a mért időt, Ő rajtolhat közvetlenül az idei nyolcadik pole-ját megszerző Marquez mellől. A szabadedzések folyamán a középmezőnybe erősen beleszürkülő Dani Pedrosa a negyedik helyről indulhat, az aragóniai győztes mellett még Crutchlow és Vinales indulhat a második sorból a vasárnapi futamon. A VB-tabella élén álló Rossi pedig csak a hetedik helyre kvalifikálta magát, így a "Doktornak" holnap egy erős felzárkózásra lesz szüksége, ha nem akarja azt, hogy Lorenzo megérkezzen a nyakára az összetettben. Az olasz klasszist az Espargaro-testvégek követték, míg a TOP 10-et Andrea Dovizioso zárta.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr467980037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása