F1 - MEGBÜNTETTÉK RAIKKONENT ÉS ALONSÓT! KÉTSZERES KONSTRUKTŐRI BAJNOK A MERCEDES

f1-russian-gp-2015-kimi-raikkonen-ferrari-with-the-media.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) két időbüntetést is kiosztott a leintést követően, méghozzá két világbajnoknak, Kimi Raikkonennek és Fernando Alonsónak, előbbi szankcionálása pedig a Mercedes második konstruktőri címét jelentette.

Az Orosz Nagydíj 53., utolsó körében Kimi Raikkonen a Ferrarival kilökte a pályáról a williamses Valtteri Bottast, a Jégember az incidenst követően pedig az ötödik helyen ért célba, a leintést követően azonnal vizsgálat indult ellene. Az FIA pedig két órával a leintést követően meghozta a döntést: félperces időbüntetést kap Kimi Raikkonen, melynek követően a nyolcadik helyre esett vissza, Kvyat, Nasr és Maldonado pedig előrelépett 1-1 helyet. A finn büntetése pedig a Mercedes második konstruktőri címét jelentette!

A stewardok ostora egy másik világbajnokon is csattant, méghozzá Fernando Alonsón, aki 250. nagydíján a 10., utolsó pontszerző helyen ért célba, ám azt az egy pontot nem tarthatta meg, miután a 16-os kanyarban nem tisztelte a pályahatárokat, így 5 másodperces büntetést kapott, melynek köszönhetően Max Verstappené lett az utolsó pont.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr817957530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása