F1 - A FERRARI CSAK A TORO ROSSÓNAK ADNA MOTORT, A RED BULLNAK NEM!

f1-indian-gp-2013-fernando-alonso-scuderia-ferrari-and-jean-eric-vergne-scuderia-toro-ross.jpg

A német AMuS adta hírül, hogy a Ferrari hallani sem akar arról, hogy a Red Bull-lal motorpartneri kapcsolatba keveredjenek, ugyanakkor az energiaitalosok fiókcsapatát, a Toro Rossót szívesen látnák az olaszok.

Az Auto Motor und Sport német lap szerint a Red Bull motor fog nélkül maradni, miután az osztrákok szakítottak a Renault-val, Honda-motorokat Ron Dennis nem akar adni az energiaitalosoknak, a Mercedesszel való együttműködésre sincs, és úgy néz ki, hogy most a Ferrari is kihátrál, ugyanis az olasz istálló attól fél, hogy a bikák még a régi motorral is nagyon kemény tempót tudna diktálni.

Az olasz istálló korábban még 2015-ös specifikációval hajlandó lett volna ellátni a Red Bullt, ám a tulajdonos Dietrich Mateschitz minden áron ragaszkodik ahhoz, hogy jövőre az RB12-esekben friss erőforrás legyen. Azonban az idő egyre csak fogy, már csak pár hetük van ahhoz, hogy megoldják problémáikat, különben kudarcba fulladhat a Forma-1-es projekt.

Ráadásul még Bernie Ecclestone sem tud közbeavatkozni a dolgokba, mivel a két etalon motorgyártó, a Mercedes és a Ferrari szabályszerűen jártak el a Red Bull elutasításakor, ugyanis a sportszabályzat szerint maximum csak három ügyfélt lehet motorral ellátni. A Mercedes számára ott a Williams, a Force India és a Manor, a Ferrarinak pedig ugyan még csak két ügyfele van a Sauber és a Haas révén, de a legfrissebb jelentések szerint az olaszok bevállalják a Toro Rossót is, így pedig Maranellóban is eleget tennének a reguláknak. Plusz partnerek felvételéhez az FIA külön engedélye szükségeltetik, ám a szövetség senkit sem manipulálhat arra, hogy motorral lásson el valamelyik csapatot.

A germán újság szerint a Renault jövője is kétséges, mivel a lap értesülései szerint már a franciák szeme is felnyílt a téren, hogy megeshet az, hogy sosem lehetnek újra a mezőny legelejében, sőt, az is csak olajat önt a tűzre, hogy a szándéknyilatkozat benyújtása óta semmilyen mozgolódás nincs a Lotus, illetve a Renault háza táján. Így pedig hat autó jövője forog kockán, ugyanis kérdéses, hogy a Toro Rosso maradhatna-e a Forma-1-ben az anyacsapat nélkül.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr47953100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása