F1 - EZÉRT NEM AD MOTOROKAT SENKI A RED BULL-NAK?

f1-austrian-gp-2015-christian-horner-red-bull-racing.jpg

A Sky Sports F1 szakértője, Anthony Davidson rámutatott, szerinte miért nem akar sem a Mercedes, sem a Ferrari partneri szerződést kötni a bikásokkal.

Rég voltak már azok az idők, amikor a Red Bull és a Renault karöltve nyerték egymás után a bajnoki címeket. Az osztrák csapat, valamint a francia gyár viszonya nagyban megváltozott, miután életbe lépett az épp a Renault által támogatott hybrid éra. A Red Bull azóta csak szenved, és akárcsak tavaly, idén is teljesen esélytelenek a világbajnoki cím megszerzésére. Ennek hatására nem csoda, hogy a Dietrich Mateschitz által üzemeltetett istálló vezetői többször is éles kritikát fogalmaztak meg partnereikkel szemben.

A volt Forma-1-es, jelenleg a Hosszútávú VB-n versenyző brit pilóta szerint a Red Bull pontosan ezért, azaz a motorpartnerével szembeni kemény kritikái miatt maradhat motor nélkül. Davidson elmondta, ha ő lenne a Ferrari vagy a Mercedes vezetésének helyében, feltenné a kérdést: "Valyon megéri-e motorkat szállítani egy olyan alakulatnak, amely állandóan leszólja a kapott csomagot?".

Christian Horner mindezt tagadta, szerinte ehhez nincs köze annak, hogy még mindig nem kötöttek szerződést a jövő évre egy gyártóval sem. A csapatfőnök azt is elmondta, szerinte nem kéne bűnösnek érezniük magukat amiatt, mert nem kaptak az elvárásoknak megfelelő erőforrásokat. A csapatvezető szerint még 2-3 év szükséges ahhoz, hogy a Renault újra eredményes legyen, azonban az osztrákok állításuk szerint már így is többet vártak a kelleténél.

Fotó: Motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987914290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása