F1 - ÍGY ÁLLNAK A 2017-RE TERVEZETT SZABÁLYVÁLTOZTATÁSOK

f1-austrian-gp-2015-pat-symonds-williams-chief-technical-officer-in-the-fia-press-conferen.jpg

A Williams mérnöke, Pat Symonds a Sky Sports-nak adott interjújában elárulta, hogy állnak jelenleg a csapatok a 2017-re tervezett szabályváltozások kialakításával. 

Már több hónapja lehet hallani, hogy a Stratégiai Csoport tagjai komoly szabályváltozásokat terveznek a 2017-es Forma-1-es szezonra. A csoport tagja többek között a Williams csapata is, a grove-i istálló tapasztalt mérnöke, Pat Symonds pedig elmesélte, hogy állnak jelenleg a "szabálykönyvírással".

A brit szakember szerint a munkálatok jól haladnak, és mindenki elégedett az eddigi újításokkal, de beismerte, kezdenek kicsúszni a határidőből, ugyanis ha a következő egy-két hónapban nem alkotják meg a végleges tervezetet, nem valószínű, hogy az új koncepció alapján gyártott versenygépek már két év múlva debütálhatnak. De ugyanakkor azt is hozzátette, nem szabad elsietni a változtatásokat, mert elsősorban a csoport nem forradalmi, hanem evolúciós fejlődést szeretne elérni. 

Symonds szerint az új autók pont úgy fognak kinézni, mint ahogy egy modern F1-es autónak kell kinéznie. Reméli, sikerül majd egy dögös masinát létrehozniuk, de azt is megemlítette, neki nem tetszene, ha a sokak által javasolt múltba való visszamenésre voksolna végül a Stratégiai Csoport. Viszont a mostani helyzet alapján nem így lesz, és az autók nem is lesznek túl futurisztikusak, Symonds elmondása alapján pont ezért lesz nagyon "vagány" és egyedi az új koncepció.

Természetesen a brit mérnök nem kerülhette ki azt a kérdést sem, pontosan hogy fognak kinézni akkor az autók. Válaszában elmondta, a legszembetűnőbb változás a hátsó szárny szélesítése és alacsonyítása, valamint a gumiabroncsok szélessége lesz. Ezzel együtt az első szárny is megváltozik majd, és elvileg nem lesznek ennyire nagy hatással az autó aerodinamikájára, azt sokkal inkább a padlólemez fogja befolyásolni. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677871768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása