F1 - JÖVŐ HÉTEN BEJELENTÉST FOG TENNI A RENAULT?

f1-barcelona-february-testing-2015-renault-sport-f1-logo.jpg

A brit sajtó tényként kezeli, hogy a Renault megmenti a Lotus F1 Team-et a totális csődtől, melynek következtében újra a francia gyár kezébe kerül a csapat.

A Lotus képviselői hétfőn a londoni legfelsőbb bíróságra látogat el, miután a csapat 2,7 millió fontnyi tartozást halmozott fel. Pénteki jelentések szerint a Lotus és a Renault között továbbra sem született megállapodás, a tárgyalások állítólag megakadtak, így most 400 ember munkája múlik a francia gyártó döntésén.

A leghitelesebb brit forrás, az Autosport szerint a Renault nem fogja hagyni azt, hogy az enstone-i gárda eltűnjön a süllyesztőben. Első lépésben a francia gyártó fogja törleszteni a Lotus tartozásait, majd visszavásárolják a csapatot. A brit portál szerint a bejelentés akár már jövő hétfőn, a bírósági tárgyalást megelőzően megtörténhet.

A csapat vezérigazgatója, Matthew Carter pozitív válaszokat adott a BBC kérdéseire, elmondása szerint minden remekül halad.

Az Autosport egy korábbi, francia sajtóértesüléssel egybevágva arról cikkezett, hogy a Renault maximum 65 %-os tulajdonjogot vásárolhat a csapatból. A francia gyártó első ízben 7,5 millió fontot küldene a csapat bankszámlája, majd a következő 10 év folyamán apránként fizetnék ki a 65 millió fontot. Ugyanakkor a jelenlegi tulajdonosnak, Gerard Lopeznek nem kell távoznia, mivel megtarthatja a 25 %-át, ahogy Alain Prost is a maga tizedét.

A négyszeres világbajnokról pár napja olyan spekulációk láttak napvilágot, miszerint Ő lehet a Renault csapatfőnöke, ám más nevek is találhatóak a kalapban, mint például Frederic Vasseur (az ART GP2-es csapatának a vezetője), Cyril Abiteboul (a Renault Forma-1-es motorrészlegének a vezetője), valamint Gerard Lopez, ám utóbbi megerősítette, hogy nem tudna konstansan kilátogatni a futamok helyszíneire.

Egy biztos: akármi is történjék, jövőre Pastor Maldonado lesz az egyik pilóta, ám a venezuelai csapattársának a kilétét nem ismerjük. Romain Grosjean pedig év végén hivatalosan elhagyja az istállót, helyére állítólag a Jolyon Palmer - Kevin Magnussen - Jean-Éric Vergne - Esteban Ocon kvartettből jelölhet ki valakit a vezetőség.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr57839784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása