MOTOGP - LORENZO DOMINÁLT SPANYOLORSZÁGBAN PÉNTEKEN

motogp-aragon-gp-2015-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing_1.jpg

Jorge Lorenzo csúnyán elkalapálta a mezőnyt az Aragon Nagydíj pénteki edzésnapján, mindkét szabadedzést megnyerve. Bajnoki riválisa, a "Doktor" is elismerte, ma gyorsabb volt a hazai közönség előtt versenyző spanyol.

Lorenzo 1:48.249-es köridővel nyerte az FP1-et a szintén hazai pályán szereplő Marc Marquez előtt, őket pedig Valentino Rossi követte a harmadik helyen. A gondot Marquez és Rossi számára az jelenti, hogy Lorenzo majdnem fél másodperccel verte őket a délelőtt folyamán. Az edzés egyetlen balesetét Hector Barbera okozta, aki az utolsó percekben a 2-es kanyarban veszítette el uralmát Ducatija felett.

A délutáni gyakorláson is Lorenzo maradt az élen, és ezúttal Rossi jött be másodiknak, de a hátrány tovább nőtt, előbbi ugyanis 1:47.517 alatt teljesített körével több, mint 7 tizedet adott a bajnokságot vezető olasznak. A harmadik bajnokesélyes, és egyben a tavalyi cím védője, Marc Marquez az FP2-n visszacsúszott az 5. helyre, de az idők nagyon szorosak voltak a harmadik Bradley Smith, a negyedik Dani Pedrosa, valamint az imént említett spanyol között. A második szabadedzés kicsúszásmentes volt, senki sem vétett komolyabb hibát a pilóták közül. 

Az Aragóniai Nagydíj programja holnap délelőtt folytatódik a harmadik és negyedik szabadedzéssel, majd jön az időmérő, vasárnap pedig a futam. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr387830382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása