F1 - SAINZ JR. NYERTE AZ ESŐS ELSŐ EDZÉST JAPÁNBAN!

f1-japanese-gp-2015-carlos-sainz-jr-scuderia-toro-rosso.jpg

A Toro Rosso spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. nyerte a pénteki első szabadedzést Suzukában. Ám a tréning a megszokottnál inaktívabb volt, mivel a csapadék volt az Úr a Suzuka Circuit-en.

Valósággal elmosta az eső az első szabadedzést Japánban. Az ázsiai helyszín fölé az ottani idő szerint kora hajnali órákban jött meg egy nagyon komoly égi áldás, és onnantól kezdve már biztosra vélhettük, hogy a 90 perces gyakorlás nedves körülmények közt fog lezajlani.

Végül olyannyira állt a víz a pályán, hogy az első 50 perc során néha-néha láthattunk egy-egy installációs kört. Majd az 53. percben megérkezett az első mért idő a Toro Rosso hollandjának, Max Verstappennek jóvoltából, ám a holland 1:51.741-es idejét a következő percekben többen is megjavították. Azonban az edzés utolsó szakaszára ismét eleredt az eső, így a pilóták már nem tudták megjavítani idejeiket.

cptzailwgaa27wk.jpg

Végül a leggyorsabb kör a Toro Rosso spanyoljának, Carlos Sainz Jr.-nak a nevéhez fűződött. A 21 esztendős versenyző 1:49.434-es ideje fél másodperccel volt jobb a második helyen záró Red Bull-pilótáénál, Daniil Kvyatnél. A képzeletbeli dobogót a mercedeses Nico Rosberg tette teljessé, megelőzve a ferraris Sebastian Vettelt, valamint brit csapattársát, Lewis Hamiltont. A TOP 10-be még a toro rossós Max Verstappen, a másik Ferrarival Kimi Raikkonen, a Williams párosa - Massa és Bottas, valamint a grove-i csapat FW37-eseit szétválasztó, sauberes Marcus Ericsson. Mindössze 12 pilóta tudott mért időt teljesíteni a másfél óra alatt.

A mai nap programja a második tréninggel folytatódik, amely közép-európai idő szerint 7:00-kor kezdődik.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr517819766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása