F1 - ROSBERGÉ AZ ELSŐ EDZÉS, ROSSI A VÉGÉN FALBA TETTE "HERBIE"-T

f1-singapore-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06.jpg

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg kezdte az élen a szingapúri hétvégét, viszonylag megnyugtató, 0,3 másodperces előnyt kiépítve csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben. Alexander Rossi az utolsó percekben ment neki a falnak az 53-assal a 18-as kanyarban.

A közép-európai idő szerint 12:00-kor kezdődő első szabadedzést a Mercedes uralta, azonban ezúttal nem Lewis Hamilton, hanem Nico Rosberg zárt az élen, méghozzá nem is olyan kevéssel, mivel legjobb ideje 319 ezreddel volt jobb, mint a britté. A harmadik helyre nagy meglepetésre Daniel Ricciardo ért oda a Red Bull-lal, ráadásul csak századokkal maradt el a címvédő idejétől. Még a két ferraris zárt egy másodpercen belül, Vettel és Raikkonen a 4-5. helyen zártak.

A hatodik helyen Bottas zárt a Williamsszel, hátránya 1,4 másodpercre rúgott, míg a nyolcadik Hülkenbergnek már két szekundummal volt lassabb a köre, mint Rosbergé. Remekelt a Toro Rosso Szingapúrban: Max Verstappen hetedik, Carlos Sainz Jr. kilencedik lett a másfél órás FP1-en. A TOP 10-et a lotusos Pastor Maldonado zárta, mögötte nagy meglepetésre Fernando Alonso neve bukkant fel az eredménylistán.

cplqe2hwuaaawjd.jpg

Műszaki hibák miatt roppant keveset tudott kinn lenni a pályán a Red Bull orosz pilótája, Daniil Kvyat, aki csak a két Manort tudta megelőzni. Alexander Rossi pedig felemás debütálást könyvelhet el magában, mert ugyan csak 15 ezreddel maradt el Stevenstől, ám 2,5 perccel a leintés előtt a falnak csapta az 53-ast a tribün alatt, a 18. kanyarban. A Lotusnál pedig ismét robbant a humorbomba az újonc amerikai balesete után, a következőt írta ki az enstone-i csapat a Twitterre"Piros zászló. Egy bogár a falban. #SzegényHerbie".

A második edzés magyar idő szerint 15:30-kor kezdődik.

Az első szabadedzés végeredménye: 

Fotó: motorsport.com, twitter.com/F1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr667798502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása