F1 - MEGKAPJA A PIRELLI AZT, AMIT KÉRT

cpl6nk-w8aagtlb.jpg

A csapatok rábólintottak a Pirelli kérésére a héten, miszerint az idei és a jövő évi szezonban a tervezettnél többet tesztelhessenek, hogy felkészüljenek a gumigyártónál az új szabályokra.

Az Autosport hasábjain jelent meg a hír, miszerint a Stratégiai Munkacsoport zöld utat adott a Pirelli javaslatának, amely azt jelenti, hogy az olasz gumigyártó megkapja az általa kért teszteket.

A Pirelli az elmúlt években számos alkalommal adott hangot annak, hogy alig kap lehetőséget gumijainak tesztelésére, miután a csapatok által bevezetett tesztkorlátozások miatt rendre csak a versenyhétvégén látjuk felbukkanni a versenyautókat menet közben. Azonban az olasz gumicég aggodalma most van a tetőfokon, miután 2017-re új konstrukciót kell kidolgozniuk, amely teljesen más hozzáállást követel meg magának.

A brit autósportos hírportál értesülései szerint a Stratégiai Munkacsoport beadta a derekát, és a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően máris sor kerülhet az első kétnapos gyakorlásra, amely egy új, úgynevezett "ultralágy" keverék kerül bevetésre. A résztvevők "áldásukat adták" a január végi szintén kétnapos, ám esős tesztre is, melyet a Paul Ricardon fognak megrendezni.

A Pirelli ezen kívül jövőre néhány szezonközi tesztet is szeretne, hogy minél többször tudják tesztelni a 2017-től bevezetett új koncepciójú gumit, amely már 17 colos átmérőjű lesz, valamint szélesebb is. Azonban a munkacsoport picit sokallja a Pirelli által kért, hatszor háromnapos tesztet, cserébe ők négyszer két napot ajánlanának fel. Azonban minderről csak később is fog döntés születni, mint ahogyan arról is, hogy használhatják-e a csapatok a 2016-os autókat a 2017-es gumik teszteléséhez.

Fotó: autosport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr127798986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása