F1 - KICSÚSZOTT A VEZETÉS A MERCEDES KEZÉBŐL, A MÁSIK MANOR IS ÖSSZETÖRT

f1-singapore-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11.jpg

Óriási meglepetésre a két Red Bull-pilóta, Daniil Kvyat és Daniel Ricciardo, valamint a közéjük beékelődő, ferraris Kimi Raikkonen még az első háromból is kiszorították az Ezüst Nyilakat.

cpmh8baueaajsym.jpg

Ahogyan zárult az első, úgy indult a második gyakorlás: egy Manor a falban kötött ki, ám ezúttal Will Stevens csúszott ki a pályára, miután egy jobbkanyarban besokallt. A brit miatt is ugyanúgy előkerült a piros zászló, amely miatt percekig senki sem hagyhatta el a depót.

cpmlqc-xaaacyb9.jpg

A következő eseményre sem kellett sokat várni: Carlos Sainz Jr. egy jobbkanyar kijáratán érintőre vette a bal hátsó kerekével a betonfalat, melynek következtében a spanyol Toro Rossóján tropára ment a Pirelli, melynek leszakadó foszlányai még egy-két más alkatrészben is sérülést okozott.

A tréning elején még a Mercedes párosa vezetett, ám amikor előkerültek a szuperlágy abroncsok, az Ezüst Nyilak tempója alábbhagyott, és még a TOP 3-ból is kiszorult Hamilton és Rosberg: előbbi 4., míg utóbbi csak a 7. lett, ráadásul mindkettejüknek volt egy-egy jelentősebb pályaelhagyása.

A második 90 perces gyakorlás győztese Daniil Kvyat lett, az első szabadedzésen még műszaki viszontagságokkal küzdő orosz 1:46.142-es idejét még a ferraris Kimi Raikkonen sem tudta megdönteni, akármennyire is szerette volna, így be kellett, hogy érje a második hellyel, négyszázados lemaradás birtokában. A TOP 3-at pedig a másik Red Bull-versenyző, Daniel Ricciardo tette teljessé. A két Mercedes közé, az 5-6. helyre a ferraris Vettel, valamint a force indiás Sergio Perez ékelődött be. A tréning legnagyobb meglepetése Fernando Alonso és a McLaren-Honda nyolcadik helye lett, 2005 és 2006 világbajnoka csupán két tizedet kapott a lassabb Mercedestől. A TOP 10-be még befért a másik Force Indiával Hülkenberg, illetve Verstappen a Toro Rosso autójával.

A harmadik szabadedzés szombat délben kezdődik közép-európai idő szerint.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com, twitter.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr97798682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása