F1 - BALESETI KAMERÁK JÖVŐRE?

f1-german-gp-2014-felipe-massa-williams-fw36-crashes-at-the-start-of-the-race.jpg

Fontos újítást vezethetnek be 2016-ban a Forma-1-ben, mellyel hosszabb távon a versenyzők biztonságát is javítani lehetne. 

Már régóta beszélnek arról, hogy úgynevezett baleseti kamerákat vezethetnek be az autóversenyzés királykategóriájában, egyelőre azonban nem volt meg a technikai háttér a megvalósításhoz. Most azonban úgy tűnik, a helyzet változott! Több híroldal is arról ír, hogy az FIA még idén tesztelheti az új eszközt, jövőre pedig akár más élesben is bevethető lenne. 

Ez a baleseti kamera a tervek szerint egy ultramodern high-tech eszköz lenne, amely nem kevesebb, mint 400 képet lenne képes készíteni minden másodpercben. A mérete nagyjából egy pendrive-éra hasonlítana, és elvileg a pilótafülke előtt helyeznék el. De hogy miért lenne ez hasznos? Azért, hogy ennek a kamerának a segítségével a nagyobb balesetek után az orvosok részletesen megvizsgálhassák, mi történt a versenyzők fejével az eset során, a nagy erőhatások hogyan hatottak rájuk. Az FIA biztonsági tanácsadója, Andy Mellor elmondása szerint a jelenlegi fedélzeti kamerák is rengeteget fejlődtek az elmúlt években, és már azok is sokat megmutatnak a balesetekről, de nem eleget. 

A Nemzetközi Automobil Szövetség kibővítené a 27.2-es szabályt, mely jelenleg csak egy baleseti adatrögzítőt ír elő az autókon. Az eddigi értesülések alapján hozzáadnának két alpontot ehhez a cikkelyhez, ami kimondaná, hogy minden egyes autón minden versenypályán történő esemény alatt (szabadedzés, időmérő edzés, futam, tesztek) végig működnie kéne ennek a bizonyos high-tech kamerának is.

Az eszköz fejlesztésén állítólag már jó ideje dolgozik a Magnetti Marelli cég.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr797788394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása