F1 - GONDOT OKOZHAT A SZMOG SZINGAPÚRBAN

singapore-smog-1.jpg

Nagyon komoly problémákat okozhat az erős szmog Szingapúrban, de a szervezők remélik, hogy ennek dacára minden jól fog alakulni a Forma-1-es hétvégén.

Az indonéziai erdőkben keletkezett tüzek igencsak rossz hatással vannak Malajzia és Szingapúr levegőjére, noha a sepangi futam alkalmával a szmog nem okozott galibát a szmog, ám a Marina-öböl fölött pont található egy szmogfelhő. Tavaly is szembesülhettünk hasonló gondokkal, ám a futam napjaira számottevően javult a helyzet. Azonban most eléggé kétségbeejtő a helyzet, ráadásul pénteken már az első két szabadedzés kerül meg rendezésre a Marina Bay Street Circuiten.

lewis_hamilton_leads_the_pack_during_the_singapore_f1_grand_prix_at_the_marina_bay_street_circuit_in_singapore.jpg

A pálya szóvivője a BBC-nek elárulta, hogy a szmog csak akkor fog nagy bajt okozni, ha katasztrofálisan rosszak a látási viszonyok, valamint ha ártalmas az egészségre, illetve ha zavarja a pálya körüli munkafolyamatokat. A Szingapúri Nemzeti Környezetvédelmi Szövetség megerősítette, hogy a szmog erőssége jövő héten is az egészségtelen tartományban lesz. Az ilyesmi jelenségek egyáltalán nem ismeretlenek a Forma-1 számára, ugyanis Kínában is szoktak hasonló gondok lenni az ipar miatt. Hasonló okokból lett rövidebb 20 perccel a 2013-as Indiai Nagydíj harmadik szabadedzése.

Fotó: mashable.com, mirror.co.uk

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr857785530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása