MOTOGP - LORENZO A POLE-BAN

Az első négyet tekintve nem született nagy meglepetés a MotoGP San Marinó-i Nagydíjának időmérő edzésén. Lorenzo a pole-ban, mögötte Marquez, Rossi, Pedrosa a sorrend, a különbségek is most kicsik voltak.

A tét nélküli 4. szabadedzést is simán nyerte Lorenzo, bár az előnye már kisebb volt, mint délelőtt, mindössze egy század Marquezhez képest.

A Q1-es szereplők közül reálisan négy pilóta harcolt a két továbbjutó helyért, végül Aleix Espargaro és Crutchlow jutottak tovább, Redding és Vinales voltak kicsivel lemaradva tőlük.

A Q2 már kicsit izgalmasabban alakult, mivel Lorenzo és Marquez is a három kifutásos taktikát választották. A taktika jó volt, de Marquez a 2. etapjában nem is csinálta végig a kört, hanem előtte bejött a boxba. Lorenzo ezalatt megfutotta azt a kört, amit utána soha többet nem tudott senki sem megjavítani. Marquez tudott még javítani az idején, de az utolsó körében ismét hibázott, így maradt neki a 2. hely. Rossi sokáig küszködött a jó kör összerakásával, ám az utolsó előtti körében sikerült, így első sorba tudta magát kvalifikálni. Őt Pedrosa követi, aki az utolsó körökben már nem tudott javítani.

Az első komolyabb meglepetés a Ducati szabadkártyás pilótája, Michele Pirro 5. helye, miközben Iannone és Dovizioso csak a 7. és a 8. helyen végeztek. Pol Espargaro a bukása miatt csak a 12. lett, miközben Smith a 6. időt motorozta. A két Q1-es szereplő, Aleix Espargaro és Crutchlow a 10.-11. helyen végeztek.

A futam vasárnap 14:00-kor rajtol.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr317782384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása