WTCC - TARQUINI NYERTE A TESZTET MICHELISZ ÉS LOPEZ ELŐTT!

wtcc-nurburgring-2015-gabriele-tarquini-honda-civic-wtcc-honda-racing-team-jas.jpg

Remekül indított a Honda a hazai a pályáján: a "nulladik szabadedzésen" majdnem Honda 1-2-3 lett, azonban az utolsó másodpercekben José Mária Lopez befurakodott a harmadik helyre, így azonban Tarquini, Michelisz és Monteiro az 1., a 2., illetve a 4. helyen zárt.

Visszatért két hónapos nyári vakációjáról a WTCC mezőnye, és a Japán Nagydíj hétvégéjének kezdetével a szezon utolsó harmada is elkezdődött.

Eleinte a Motegi pályán is először Citroen uralkodott, miután az első gyors körök után az öt C-Elyseé állt az élen. Mögöttük Tom Coronel és a debütáló hétvégéjét teljesítő Nicolas Lapierre voltak ekkor a 6-7. helyen. Fordulóponthoz akkor érkezett az edzés alakulása, amikor Michelisz Norbert a Zengő Motorsport Hondájával előrelépett a harmadik helyre, a magyar szurkolók nagy örömére.

Az edzés utolsó harmadát is úgy kezdtük meg, hogy Sebastien Loeb és José Mária Lopez kettőse ott volt az első két pozícióban, azonban nem sokkal később Michelisz az élre! A bajnoki tabella ötödik helyén álló magyar versenyző egészen a kockás zászlóig vezetett, azonban ekkor jött Gabriele Tarquini, aki gyorsabb kört tudott futni Norbinál, így a veterán olaszé lett az edzéselsőség. A harmadik helyen zárt a második bajnoki címe felé közeledő José Mária Lopez, a citroenes mögött Tiago Monteiro zárt a harmadik Hondával. Némi meglepetésre egy Lada zárt az ötödik helyen, méghozzá Nicky Catsburggal, ez pedig szép teljesítmény a holland versenyzőtől, még annak ellenére is, hogy neki már van tapasztalata a 4,8 kilométeres pályán. A legjobb tízbe még Bennani, Loeb, Huff, Ma és Muller férkőzött be. A Chevrolet Cruze-ok közül Tom Coronel teljesített a legjobban, azonban ő is csak 11. lett, öt márkatársa pedig a mezőny végében tanyázott.

A hétvégi program az első szabadedzéssel folytatódik, szombaton 2:30-kor.

A nulladik szabadedzés végeredménye:

wtcc_fp0.jpg

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr257777154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása