F1 - MALDONADO NYUGODT A 2016-OS SZEZONT ILLETŐEN

f1-italian-gp-2015-pastor-maldonado-lotus-f1-team.jpg

A Forma-1 venezuelai fenegyereke nyugodt a jövőjét illetően, habár egyes források azt rebesgetik, hogy még a nagy szponzori háttere ellenére sem lesz hely a számára jövőre.

Pár napja a volt Forma-1-es ausztrál pilóta, Mark Webber komoly kritikával illette a mezőny legüdébb színfoltját, Pastor Maldonadót. Az azóta már a WEC-ben versenyző 39 éves pilóta szerint a venezuelainak nincs helye a Száguldó Cirkuszban, még annak ellenéri is ezt mondja, hogy 2010-ben GP2-bajnok lett, a Forma-1-ben pedig már futamot is nyert. Mondjuk az kétségtelen, hogy karrierjét az ország legnagyobb olajexportőrének, a PDVSA-nak a pénze egyengeti.

Azonban mindennek ellenére az a helyzet, hogy Maldonado szénája kifele áll a Forma-1-ből. Ennek legfőbb oka az, hogy ha a Lotust felvásárolja a Renault, akkor a francia céggel automatikusan érkezne a Total olajvállalat, amely ütközne a PDVSA érdekeivel. Egy biztos az olajcég által évi 50 millió dollárral támogatott Maldonadónak 2016-ra is érvényes szerződése van az enstone-i egylettel.

Az imént említett kontraktus miatt Maldonado úgy gondolja, hogy nincs félnivalója, így emiatt nem is tárgyalt másik alakulattal. Noha egy-két csapat biztosan van a mezőnyben, amely még az utolsó utáni pillanatban is tárt karokkal fogadná a venezuelait és az évi 50 millióját.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr47781342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása