DTM - A 2016-OS VERSENYNAPTÁR FIGYELEMBE VESZI AZ OLIMPIÁT ÉS A FUTBALL EB-T

dtm-oschersleben-2015-marco-wittmann-bmw-team-rmg-bmw-m4-dtm.jpg

A DTM szervezői a 2016-os versenynaptár direkt úgy fogják kialakítani, hogy ne legyen ütközés a riói olimpiával, valamint a labdarúgó EB-vel.

Igaz, még nem derült fény a jövő évi versenyhelyszínekre, azonban az Autosport kiderítette, hogy jövőre 9-10 állomás lesz úgyszintén, ezeknek az időpontjait pedig úgy alakítják ki, hogy ne legyen átfedés 2016 nagy volumenű, nemzetközi sporteseményeivel.

A labdarúgó Európa-bajnokság június 10-e és július 10-e, a riói olimpia pedig augusztus 5-e és 21-e között kerül megrendezésre. A DTM szervezői a jövő évi naptár kialakításakor figyelt arra, hogy ebben a két intervallumban ne legyen futam. Szintén előtérbe lettek helyezve a Le Mans-i, a nürburgringi, valamint a spái 24 órás futamok, miután mindhárom futamban akad olyan gyártó, amelynek a Német Túraautó Bajnokságban is van érdekeltsége. Továbbá a Forma-1-es futamhétvégéket is próbálják elkerülni versenyszervezés szempontjából.

A szezonnyitó május 8-án, a szezonzáró október 15-én lesz, a kettő között mindössze öt, átfedés nélküli hétvége lesz, ezek pedig a következők: május 20-21., június 4-5., július 23-24., szeptember 10-11., október 1-2.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr637781314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása