F1 - MERCEDES-URALOM AZ ELSŐ EDZÉSEN MONZÁBAN!

f1-italian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06.jpg

Brutális Mercedes-dominanciával kezdődött meg az Olasz Nagydíj hétvégéje, melynek első szabadedzését a brit Lewis Hamilton nyerte meg.

Azonnal meglátszott az, hogy a Mercedes autóiba bekerült a továbbfejlesztett motor, mivel az Ezüst Nyilak nyomasztó fölénnyel szereztek kettős győzelmet az első, 90 perces tréningen a Sebesség Szentélyében, Monzában.

Az új hajszínével még inkább a Forma-1 egyik legmegosztóbb személyiségének számító Lewis Hamilton elképesztő formája nem hagyott alább, magabiztosan uralta a gyakorlást, melyet végül fél másodperces előnnyel húzott be, megelőzve német csapattársát, Nico Rosberget. A Mercedes tempója olyan szinten brutális volt, hogy azt is mondhatnánk, hogy egy másik dimenzióban autóznak a W06-osok.

A 3-6. helyeken a Ferrarik és a Force Indiák zártak, 1,6-2,1 másodperces hátrányban. A hazai pályáján szereplő Ferrari pilótái, Sebastian Vettel és Kimi Raikkonen közrezárták a silverstone-i gárda versenyzőit, Nico Hülkenberget és Sergio Perezt. Az első tízbe még befért Daniel Ricciardo a Red Bull-lal, valamint a két williamses, Felipe Massa és Valtteri Bottas, illetve a Lotusszal Pastor Maldonado.

Az egyetlen említésre méltó esemény a Toro Rosso spanyoljához, Carlos Sainz Jr.-hoz fűződik, aki vélhetően fékhiba miatt elvesztette uralmát az STR10-es felett, és a Parabolica kanyar sóderágyában zárta idejekorán az edzést.

Az első szabadedzés végeredménye: 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr967760534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása