F1 - A MERCEDES FELHASZNÁLTA AZ ÖSSZES ZSETONJÁT, JÖN A TOVÁBBFEJLESZTETT MOTOR!

f1-belgian-gp-2015-champagne-for-the-mercedes-amg-f1-team.jpg

A Mercedes minden megmaradt módosító pontját felhasználta, így a német csapat pilótái, Lewis Hamilton és Nico Rosberg egy, még az eddiginél is jobb erőforrással versenyezhetnek, már az Olasz Nagydíjon.

A sajtó már év elején pedzegette, hogy a Mercedes egészen az olasz futamig fog várakozni zsetonjai bevetésével, és ez így is történt, mint kiderült. A csapat mind a hét módosító pontját elhasználta, így Lewis Hamilton és Nico Rosberg is idei harmadik motorja kezdi el majd fogyasztani a hírhedten motorgyilkos Monzában.

A csillagmárkások akkora előnyt építettek ki már a szezonkezdetre, hogy nyugodtan hátradőlhettek. A második motorokat az Ezüst Nyilakba szerelték be a legkésőbb, Montrealba, ráadásul a kanadai futamra csak a megbízhatóság érdekét szolgáló zsetonokat vetették be.

Méghozzá a jelentések szerint a Petronas új üzemanyagot fejlesztett ki a Mercedesnek, amely még jobban lendíthet az amúgy is villámgyors W06-osak tempóján. A riválisoknak van okuk az aggodalomra...

***

A Ferrari is egy újabb motorral fegyverkezett fel az olasz viadalra. Vettel és Raikkonen ezzel idei negyedik motorját kapja meg, így már nagyon érik az ötödik, büntetést jelentő egység is, még a szezonzáró előtt. Az egyelőre még kérdéses, hogy a hazai versenyére készülő csapat hány pontot hagyott meg a hétből, de a hírek 0-tól 3-ig terjedő számokról beszél. Ez esetben pedig még inkább sanszos az ötödik motor bevetése, hiszen miért is hagynák kárba veszni a zsetonokat.

A hétvégére a Renault és a Honda is készül új hajtáslánccal, azonban ezen esetben a pilóták már rajtbüntetés árán jutnak hozzá a továbbfejlesztett verzióhoz. A McLarennél idén már a kilencedik erőforrást rakják be az MP4-30-asokban, míg a Red Bullnál is meghúzzák azt a cselt, amit a McLaren csinált Belgiumban, a dupla csere, azaz az energiaitalosok szerelői pénteken és szombaton is motort fognak cserélni Ricciardo és Kvyat RB11-esében.

A Renault pedig Szocsira egy óriási, mind a 12 zsetonjába kerülő fejlesztést fog bevetni, amivel a Mercedeshez hasonlóan már 2016-ra koncentrálnak.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr577758996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása