MOTOGP - ROSSI NYERTE AZ ESŐS BRIT FUTAMOT, HÁROM OLASZ A DOBOGÓN

Valentino Rossi nyerte az őrült esős futamot SIlverstone-ban, és egy nagyobb előnyre is szert tett az összetett pontversenyben Lorenzo 4. helyének köszönhetően, mivel három olasz végzett a dobogón.

A futam először száraznak indult, mindenki slick gumikon kezdte a felvezető kört, ám az eső olyan hevesen rákezdett, hogy mindenki a boxba hajtott. Ezért a versenybíróság félbeszakította a rajtot, és új rajtot indítanak esős futamnak minősítve.

A rajt után már-már szokás szerint Lorenzo jött el elsőnek, mögötte Marquez és Rossi csatáztak. Ők ketten messze gyorsabbak voltak a mezőnynél, ezért Lorenzot hamar megelőzték, és körről körre javították a leggyorsabb kört is.

Kiváló versenye lehetett volna Jack Millernek az Open Hondával, ám a nagy tempójának bukás lett a vége, és még Crutchlowt is vitte magával. Az esetet a futam után vizsgálja a versenybíróság.

Nem ők voltak az egyedüli kiesők, az élmenők közül Marc Marquez csúszott el a célegyenes végén, így Rossi átmenetileg üldöző nélkül maradt. Marquezen kívül még Espargaro és Bradl is az esős pálya áldozata lett.

Remekül ment Dovizioso és különösen Petrucci a 18. helyről rajtolva. Simán lerázták Lorenzot és Pedrosát, akik így csak a 4. és az 5. pozícióban végeztek. Petrucci azonban megelőzte Doviziosot is és Rossi után eredt, aki Marquez bukása után visszavett egy kicsit a tempóból, így a privát Ducatis olasz rohamtempóban közeledett.

Rossi időben kapcsolt, így Assen után újra nyert, idei 4. győzelmét aratva Petrucci és Dovizioso előtt. Lorenzo 4. helyével 12 pontra növekedett már a hátránya.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr187745784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása