F1 - JÖVŐ HÉTEN ALÁÍRHAT EGYMÁSSAL A RENAULT ÉS A LOTUS

i.jpg

Minden jel arra utal, hogy a Renault - mely köztudottan nincs megelégedve motorszállítói pozíciójával - újra gyári csapatot akar indítani, és ezt a jelenlegi Lotus F1 Team felvásárlásával érhetik el. Több forrás szerint az egyezséget már hétfőn megköthetik a felek. 

A francia gyár tehát már minden bizonnyal saját csapatot akar működtetni, és nem csak motorbeszállítóként szeretne jelen lenni a Forma-1-ben, hiszen a jelenlegi helyzet saját elmondásuk szerint marketing szempontból nem túl kedvező. Szinte az egész paddock tudni véli, hogy a Lotus istállót vásárolnák meg, annak ellenére, hogy több másik csapatot is megkerestek már az elmúlt hetekben. Ez nem meglepetés, hiszen így a Renault visszatérhetne Enstone-ba, ahol még a világbajnoki éveikben dolgoztak, és ráadásul rengeteg szakembert is jól ismernének ott, hiszen a Renault támogatásának elvesztése után (2011-ben) a Lotus a franciák rengeteg alkalmazottját megtartotta, akik a mai napig ott dolgoznak. 

Az Autosport hírei szerint a Renault összesen 75%-ot vásárolna meg az együttestől, amelyből azonban 10%-ot nagykövetük, a négyszeres F1-es világbajnok Alain Prost tulajdonolna. Így a jelenlegi tulajdonos Gerard Lopéz és a Genii Capital is megtarthatna 25% részesedést. Állítólag a Renault gyári csapatként már sokkal többet költene többek között az erőforrásuk fejlesztésére is, és a pletykák szerint új költségvetésük a Ferrariéval és a Mercedesével lenne egy súlycsoportban.

Ha érkezik a Renault, akkor a pilótapáros is megváltozhat, noha igazán csak az egyik mostani Lotus pilótának kell aggódnia pozíciójáért. Még pedig Pastor Maldonado-nak, hiszen Romain Grosjean-t - lévén, hogy francia, és egyáltalán nem nevezhető tehetségtelen versenyzőnek - szinte biztosan megtartanák. A venezuelai sem lassú, de sokszor tör autót, amivel komoly anyagi kárt is okoz a csapatnak. De persze még mindig mögötte áll a PDVSA olajvállalat, ami valószínűleg a Renault számlájára is gond nélkül küldené a sok nullából álló összegeket...

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr537742966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása