F1 - AZ ÖRÖMMÁMOR UTÁN NAGY BAJ A LOTUSNÁL

xpb_763577_1200px-1024x681.jpg

Utoljára a 2013-as Amerikai Nagydíjon volt Lotus-pilóta a dobogón, így volt okuk bőven az ünneplésre, ám azt a végrehajtók megjelenése elrontotta...

A Lotus F1 Team korábbi tesztpilótájuk, a francia Charles Pic miatt lett beidézve a bíróság elé. A korábbi Forma-1-es versenyző elmondása szerint az enstone-i csapat megszegte szerződésük azon pontján, melyben a tesztlehetőségek mennyiségéről van szó. Az F1i jelentései szerint Pic jogi képviselőinek hatására a végrehajtók megjelentek az alakulat garázsában a futam után, azon céllal, hogy lefoglalják a csapat eszközeit. Az ügy még folyamatban, miközben a csapat bízik abban, hogy sikerül zöld ágra vergődni az üggyel kapcsolatban.

Már nem az első alkalom, amikor kellemetlen helyzetbe kerül a Lotus gigantikus, körülbelül 25 millió eurós adóssága miatt. A Magyar Nagydíj pénteki napján a Pirelli nem akarta átadni az enstone-i székelésű istállónak a gumiabroncsokat a felhalmozott tartozások miatt, miközben már a csapat már beszállítói is pert indítottak.

A műveleti mérnök Alan Permane elismerte, hogy idén a toronymagasan a legrosszabb anyagi helyzetben vannak, minden egyes fejlesztés csodaszámba megy a Lotusnál, így emiatt is hihetetlen ez a spái 3. hely Grosjean részéről. Ugyanakkor Permane derűlátó, és hisz abban, hogy a jövő hétre rendeződnek a dolgok, és ott lehetnek Monzában. A szakember azt is elárulta, hogy örülne, ha a Renault felvásárolná a csapatot, noha, jó kapcsolatot ápolnak a Mercedesszel is. Permane szerint sokkal jobban állna a Lotus, ha több pénzük lenne.

Fotó: XPB Images

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr77729256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása