F1 - ALÁZOTT HAMILTON AZ IDŐMÉRŐN SPÁBAN! RAIKKONEN FERRARIJA A Q2-BEN ELVÉRZETT...

f1-belgian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-team.jpg

Lewis Hamilton pályafutása 48. pole pozícióját szerezte meg a Mercedesszel Belgiumban, közel fél másodpercet verve Nico Rosbergre. Drámai módon szerepelt le a Ferrari 900. versenye előtt: Vettel csak a 9. helyre kvalifikálta magát, Raikkonen autója pedig csütörtököt mondott a Q2-ben.

A Mercedes elképesztő módon alázott a kvalifikáción Spa-Francorchampsban, ellentmondást nem tűrve volt a leggyorsabb a két W06-os, legfőképpen Lewis Hamilton részéről, aki idei 10. és pályafutása 48. pole-ját zsebelte be, így a Pole Trófea már az övé. A britnek vélhetően felhőtlen az öröme, viszont Nico Rosberg a pénteki diadalmenet után szombaton megint a második hellyel kellett, hogy beérje, méghozzá fél másodperces hátrány tudatában.

A harmadik helyen az idei legjobb időmérős teljesítményét produkáló, williamses Valtteri Bottas zárt. A finnt két meglepetésember követte a lotusos Romain Grosjean, és az egész hétvége folyamán meggyőző tempót diktáló, force indiás Sergio Perez személyében, noha, előbbi a holnapi futamot nem a 4. rajtkockából fog indulni öthelyes rajtbüntetése miatt, hanem csak a kilencedikből. A harmadik sorba még a Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo ért oda.

A negyedik sorba egy Williams és egy Lotus keveredett, Felipe Massával és a baleseteiről egyre híresebb Pastor Maldonadóval. Csalódást keltő teljesítményt produkált a Ferrari jubileumi, 900. futama előtt, ugyanis Sebastian Vettel köre csak a 9. rajtpozícióba volt elegendő, míg a másik Ferrari a Q2 közepén megállt Kimi Raikkonen alatt. A TOP 10-et Carlos Sainz Jr. zárta a Toro Rossóval. De nemcsak Kimi Raikkonen hullott el a Q2-ben műszaki hiba okán, hanem a másik Toro Rossóval Max Verstappen is.

A McLaren-Honda vesszőfutása sem ért véget, mondhatni szokás szerint lassúak voltak az MP4-30-asok, Button és Alonso csak a 17-18. rajtkockába ért, a Manor Ferrarikat megverve. Ezt a lassú teljesítményt a BBC közvetítésében David Coulthard egy humoros beszólással érzékeltette: "Ez nem a lassított felvétel, hanem a McLarenek ennyit tudnak csak menni." Mondjuk a McLaren esetében abszolút mindegy a mai eredmény, a 105 rajthelyes büntetés tudatában.

Vasárnap 14:00-kor pedig megrendezésre kerül a 44 körös Belga Nagydíj, mely az új szabályoknak köszönhetően izgalmasan indulhat.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr847725592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása