F1 - DURRDEFEKT ÉS ELSŐ HELY NICO ROSBERGNEK A MÁSODIK TRÉNINGEN!

cm70rg6wcaavpbi.jpg

A második szabadedzésen Nico Rosberg futotta a leggyorsabb a Mercedesszel, noha, 25 perccel a leintés előtt egy nagyon durva defektet kapott a német. 

Az első szabadedzéshez hasonlóan nagyon szép volt az időjárás a második tréningen is. Azonban az FP2 már kevésbé nyugodtan kezdődött meg, ugyanis a pilóták java azonnal kihajtott a pályára teljesíteni az installációs kört, majd sorra a mért köröket.

Az első 10 perc után az első három helyen Kvyat - Rosberg - Hamilton sorrend alakult ki nagy meglepetésre, a Red Bull orosz pilótája ekkor két tizeddel vezetett egészen addig, amíg a Mercedes német pilótája 0,083 másodperccel az élre nem tört.

Azonban meg kell jegyezni, hogy továbbra is nagy kihívást jelent a pilóták számára a Circuit de Spa-Francorchamps, ugyanis rengeteg a pályaelhagyás, a csúszkálás. Az első etapban a buszmegálló sikán előtt volt egy incidens Hülkenberg és Grosjean között, a francia feltartotta a németet, aki nagy tempóval jött, és az óriási csattanást csak úgy tudta elkerülni, hogy Force Indiáját mellérántotta.

Alig 21 perc elteltével Daniel Ricciardo a Red Bull Renault volánjánál már az első gyors körében nagyot villantott, ugyanis rögtön odaért a második helyre, mindössze 0,028 másodperccel lemaradva Rosberg 1:51.052-es idejétől.

Ekkortájt a mindig vidám ausztrál mögött, a harmadik pozícióban ott volt a másik RB11-essel Daniil Kvyat is, akit az osztrák istálló szerelői figyelmetlenül, veszélyesen engedték ki a garázsból, így roppant meleg pillanatokat kellett átélnie a ma 23 éves Felipe Nasr-nak, akinek esetében pár centiméteren múlott az, hogy ne kenődjön fel a pit wall belső oldalára.

Mindeközben az első fél óra végéhez közeledve Sebastian Vettel Ferrarijára felkerültek a lágy Pirellik, azonban a német meglepő módon nem tudott számottevően javulni, igaz, átvette a vezetést, de mindössze csak 112 ezredet vert Rosbergre. Azonban percekkel később a német is megkapta a gyorsabb szettet Mercedesére és 1:49.385-tel visszavette az első helyet, a mögé, a második helyre besoroló Marcus Ericssonnak 1,3 másodpercet adva.

A második fél óra kezdetére a Lotus összerakta Pastor Maldonado első edzésen leamortizált autóját, igaz a venezuelai kamikaze azonnal meglátogatta a pálya szélét a 15-ös kanyar után, és onnan visszatérve majdnem eltrafálta Bottas Williamsét. Eközben Hamilton is felrakatta a lágy gumikat, azonban a friss abroncsokon sem tudta megverni Nico Rosberget, sőt, több, mint 3 tizeddel volt lassabb.

Ezután egy meglehetősen nyugodtabb következett, ahol a versenyszimuláció lépett színre, ennek következtében a köridők nemigen javultak.

Egészen az utolsó fél óra elejéig tartott a zen hangulat Spában, amikor is Nico Rosberg a Blanchimont előtt jobb hátsó durrdefektet kapott a Mercedesszel. A szétrepülő gumifoszlányok miatt a második edzést sem úsztuk meg félbeszakítás nélkül. Az edzés a műszaki mentés, és a törmelék takarítása miatt percekig szünetelt. Íme egy videó Rosberg defektjéről:

2015. Belga - 2. szabadedzés

Nico Rosberg defekt miatti megpördülése, a 2. szabadedzésen.

Posted by Legújabb F1 videók on 2015. augusztus 21.

 

A zöld zászló mindössze 4 percig volt érvényben, utána újabb piros zászló jött.

Marcus Ericsson a Sauberrel a Pouhon kanyarban egy picit lecsúszott az ívről, megcsípte a füvet, majd elveszítette az uralmát autója felett, és a gumifalba csapódott. Videó Ericsson becsapódásáról:

2015. Belga - 2. szabadedzés

Marcus Ericsson balesete, a 2. szabadedzésen.

Posted by Legújabb F1 videók on 2015. augusztus 21.

 

Az utolsó öt percre a versenyigazgatóság még szabad utat adott a pilótáknak. Azonban az újabb esemény a leintés pillanatában történt, amikor is Romain Grosjean megállt a Lotusszal a 9-es és a 10-es kanyar között.

A tréningen pedig az utolsó etapban pórul járt Nico Rosberg volt a leggyorsabb, a német pilóta a Mercedesszel egyelőre magabiztosan veri brit csapattársát, Lewis Hamiltont, aki közel 4 tizeddel kapott ki. Az Ezüst Nyilak mögött a Red Bullok zártak a 3-4. helyen Daniel Ricciardóval és Daniil Kvyattal. Kimi Raikkonen ismételten a TOP 5-ben zárt a Ferrarival, megelőzve Hülkenberg Force Indiáját, és Grosjean Lotusát. A 8-9. helyen zárva meglepetést okozott a Sauber párosa, Nasr és Ericsson. Az első tízbe még a ferraris Sebastian Vettel férkőzött be.

A hétvége programja szombaton 11 órától folytatódik a harmadik tréninggel.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: twitter.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr867723470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása