FORMULA E - DI GRASSI LEISKOLÁZTA A MEZŐNYT A NEGYEDIK NAPON!

cmtkwv2uyaeiviv.jpg

Kvalifikációs csúcsteljesítmény ide vagy oda, az kétségtelen, hogy az ABT Schaeffler Audi Sport brazil versenyzője, Lucas Di Grassi egy kegyetlen kört rakott össze 1:29.920-as idejével, mellyel könnyedén behúzta a negyedik tesztnapot a Donington Parkban, ráadásul így az új körrekord már az ő nevéhez fűződik.

A Formula E első idényének bronzérmese, Lucas Di Grassi emelt a mércén, ugyanis csapattársa. Daniel Abt tegnapi körét felülmúlva új körrekordot állított fel a Donington Parkban, ráadásul még 1:30 alá is bement az egykori Forma-1-es versenyző. Igaz, azt el kell árulni, hogy a brazil ma időmérőt szimulált, azaz a selejtezőre érvényes, 200 kW-os csúcsteljesítményt használta.

Azonban még ennek ellenére volt oka rágnia a körmét Di Grassinak, ugyanis a DS Virgin Racing frissen igazolt francia pilótája, Jean-Éric Vergne gyors körében gyorsabb első szektort futott nála, azonban a többi mérőpontnál már lassabb volt, végül a hatodik pozíció lett az övé.

Kettejük között Sebastien Buemi, Bruno Senna, a ma 34 éves Nicolas Prost, és Nick Heidfeld zárt a 2-5. pozíciókban.

A NEXTEV TCR csapat a többiekkel ellentétben ma nem teljesített időmérő-szimulációt, ennek betudhatóan végzett az Oliver Turvey - Nelson Piquet Jr. duó a 11-12. helyen. Az Andretti és a Trulli alakulat kálváriája továbbra is folytatódott, annyi apró javulással, hogy Simona De Silvestro már tudott futni összesen öt installációs kört, noha, a nap nagy részét így is a garázsban töltötte szoftver- és akkumulátorproblémák miatt. Mindeközben a Jarno Trulli vezette istálló ma meg sem jelent az angliai pályán.

A negyedik tesztnap végeredménye:
 cmtgtolwoaa9lim.jpg

Fotó: FIA Formula E

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr437716350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása