F1 - MERÉSZ NYILATKOZAT A HONDÁTÓL: BELGIUMBAN MÁR A FERRARIVAL EGY SZINTEN?

f1-malaysian-gp-2015-fernando-alonso-mclaren-honda-and-kimi-raikkonen-scuderia-ferrari.jpg

Optimista célokat tűzött ki maga elé a Honda a szezon második felére. A motorsport-igazgató Yasuhisa Arai elmondása szerint motorerő terén már a Ferrarival van egy vonalban a japán gyártó, sőt, már a megbízhatósággal sem lesznek további fennakadások.

Szó szoros értelemben siralmasan kezdődött a McLaren és a Honda második házassága, miután sorra azt láthattuk a teszteken, a szabadedzéseken, az időmérőkön és a futamok folyamán, hogy Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnak rendre meggyűlt a baja a gyenge teljesítménnyel és a megbízhatóság erős hiányával.

Azonban Belgiumra komoly változásokkal készül a McLaren-Honda, miután a japánok új motorfejlesztésekkel rukkoltak elő. A japán szakemberek módosítanak az égéstéren, a légbeömlőn, illetve a kipufogó elrendezésén, valamint a sebességváltó rendszerén. Ettől a csomagtól pedig sokat várnak a Hondánál.

A motorsport-igazgató Yasuhisa Arai elárulta, hogy már Magyarországon beelőzték a Renault erőforrását, azonban Belgiumban már a Ferrari a cél. A japán megerősítette azt is, hogy ez lesz az utolsó nagy fejlesztés az idei évre, ezt már csak apróbb kiegészítések fogják követni. Azonban 2016-ra már nagy tervet szövöget a japán gyártó, ugyanis az eddigi két évet ellentmondást nem tűrően uraló Mercedes egyeduralmát akarja megtörni, a motor negyedik verziójával. A harmadik verziót pedig most akarják bevetni, ami a Ferrari szintjére viszi fel az MP4-30-asokat.

A Hungaroringen a Honda erőforrásai már felcsavart stádiumban üzemeltek, azonban még mindig vannak olyan területek, amik fejlődésre szorulnak. Ide tartozik az aerodinamika, a mechanikai tapadás, továbbá finomhangolni kell a kasznit, több részen is. Mindenesetre a wokingi gárda a kétségbeejtő kezdés ellenére pozitívan vág neki a folytatásnak, miután a Magyar Nagydíjon nem jelentkeztek műszaki hibák, ráadásul Alonso és Button értékes pontokat szállított a csapatnak.

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr47713112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása