F1 - EGYRE BIZTOSABB A RED BULL-MERCEDES PARTNERSÉG

 image24_img_640_medium.jpg

Egyre több híresztelés szól arról, hogy a jelenleg még Renault erőforrásokat használó bikások két év múlva már a németek partnerségét élvezhetik. Erre utalnak Helmut Marko és Toto Wolff legutóbbi megszólalásai is.

"A Renault nem szeretne túl sok pénzt költeni azért, hogy felvehessék a versenyt a Mercedesszel, ezért a Red Bullnak más lehetőségeket is meg kell vizsgálnia." - Gerhard Berger, az energiaitalos csapattal szoros kapcsolatot ápoló volt Forma-1-es pilóta nyilatkozott így nemrég az f1insider.com-nak.

A dolgok jelenlegi állása szerint a Red Bull így tesz, és az elmúlt hetekben már felvették a kapcsolatot a Ferrari és a Mercedes vezetőivel is. Az olaszok azonban a jelentések szerint csak egy előző évi konfigurációjú erőforrást bocsátanának a Red Bull számára, de az osztrák együttesnek ennél versenyképesebb motor kell, hiszen pont ezért váltanának a Renault-ról, hogy újra harcban lehessenek a futamgyőzelmekért. Mivel Helmut Marko, a csapat tanácsadója kijelentette, biztosan nem kötnek partnerséget egy új gyártóval (mint például tette azt a McLaren a Hondával), és azt is kizárta, hogy saját motort építenek majd, így csak a Mercedes marad számukra. 

Toto Wolff nemrég elismerte a Motorsport.com-nak, nagy dilemmában van, és nem tudja, megérné-e a Red Bullt erősíteni saját motorjaikkal, de a sport érdekei "mindennél fontosabbak", hiszen ennyivel tartoznak a száguldó cirkusznak. 

Ralf Bach, az f1insider.com munkatársa szerint a legrosszabbul a Ferrari járna, ha létrejönne a Red Bull-Mercedes házasság, ugyanis így könnyen meglehet, hogy az olaszok formajavulásuk ellenére is ismét visszaesnének a Red Bull mögé, mivel az osztrákoknak egy versenyképesebb hajtóegység állna rendelkezésükre. Ráadásul még a velük jelenleg is nagy csatát vívó Williams is Mercedes erőforrást használ, így a Ferrari egyedül maradna nem-Mercedesesként az élmezőnyben, és ez kérdés nélkül nagyon megnehezítené a dolgukat.

Fotó: Formula1.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607710380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása