MOTOGP - LORENZO NYERTE A PÉNTEKI EDZÉSEKET

Jorge Lorenzo elsőségével zárult a királykategória első napja Indianapolisban. Ennek még nincs nagy jelentősége, ugyanis a hétvége során sokat fog javulni és változni a pálya, különösen Indianapolisban, ahol ezt a nyomvonalat nem nagyon használják év közben. Ettől még persze jelentős Lorenzo tempója, de valószínűleg lesznek komoly ellenfelei.

Különösebb meglepetés nem történt, egyik pilóta sem ment sokkal jobbat, vagy sokkal rosszabbat, mint amit megszokhattunk idén és amit várhatunk. Rossi 10. helye a 2. szabadedzésen, ami váratlanul gyengébb, de a lemaradása az elsőhöz viszonyítva mindössze 6 tized, szóval elég kicsik voltak a különbségek.

Az Apriliánál történt némi pilótacsere, ugyanis a motiválatlan Marco Melandrit már az előző futam előtt elküldték, azonban a helyettesítést csak ideiglenesen tudták megoldani Lavertyvel. Történt viszont, hogy a Forward Racing csapatfőnökét adócsalás miatt letartóztatták, és a csapat nem is indul a hétvégén. Baz karrierében ez nagy tragédia, Bradl viszont hamar talált magának helyet, ugyanis az Aprilia Baustista mellé leigazolta. Karel Abrahamot pedig Toni Elias helyettesíti, de nem túl sikeresen, ugyanis még az utolsó előttitől is messze el volt maradva.

Az élmezőnyben a szokásos sorrend az első szabadedzésen, nincsenek se nagyon nagy, se nagyon kicsi különbségek a köridők között, a sorrend a 3 élmárka 6 gyári pilótája: Lorenzo - Marquez - Dovizioso - Pedrosa -Rossi - Iannone.

A második szabadedzés már nem volt ilyen egyszerű, és picit több esemény történt, a legnagyobb bukást Pol Espargaro szenvedte el az edzés végén, egy látványos high-side esés, de az esés után ha nem is egyből, de a lábára tudott állni, szóval remélhetőleg nincs komoly baja. Az edzés végén Lorenzo ismét magához vette a vezetést, mindössze 3 ezreddel ment jobbat, mint Marquez, de előtte futott egy Marquezével ezredre azonos kört is. Dovizioso ismét 3., mögötte Iannone, Crutchlow, Pol Espargaro és Pedrosa a sorrend.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr107688814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása