GP2 - LYNN ÉS MATSUSHITA NYERT A HUNGARORINGEN

_sbl5526.jpg

A GP2 magyarországi fordulóján Alex Lynn és Nobuharu Matsushita diadalmaskodott az első, illetve a második futamon.

Felperzselődött a Hungaroring aszfaltja ismét, szó szoros értelmében, hiszen nemcsak a levegő volt szinte elviselhetetlenül forró, hanem a hangulat is. Felemás hangulat uralkodott egész hétvégén a paddockban és annak környékén. A július 17-én éjszaka tragikusan elhunyt Jules Bianchira emlékezett mindenki.

A Forma-1 mezőnyén kívül a GP2 pilótái is megemlékeztek a francia pilótáról, mint például Norman Nato, aki Bianchi közeli barátja is volt a következő feliratot ragasztotta fel autója oldalára: "I will never forget you Julio", azaz "Sosem felejtelek el Jules", de sok más pilóta autóján és sisakján egyaránt megtalálható volt a #CiaoJules vagy #ForeverJules felirat. A magyar rajongók ismét megmutatták, hogy nem csak a Száguldó Cirkusz pilótáiért tudnak teljes szívükből szorítani hanem a két nevelő széria versenyzőinek is.

Időmérő edzés

Alig, hogy elhagyták a pályát a Forma-1-es csapatok máris elfoglalta azt a GP2 mezőnye. A délelőtti első szabadedzéshez hasonlóan az időmérő első felét is a világbajnoki pontverseny éllovasa, Stoffel Vandoorne uralta. Mögötte a Ferrari junior program egyik tagja, Raffaele Marciello állt. A harmadik helyen pedig Arthur Pic szerepelt. Tíz perccel a vége előtt beindult a tűzijáték, meglepetésre a DAMS pilótája, Alex Lynn egy rettentően gyors kört futott, amelynél senki sem tudott gyorsabb időt autózni, így megszerezte a pole pozíciót belga vetélytársa előtt.

Első futam

A futamra szombat délután a Forma-1-es időmérő edzést követően került sor. A pole pozícióból Alex Lynn vághatott neki a 37 körös futamnak. A rajtot tökéletesen elkapta Lynn és megtudta tartani a vezető helyét, hatalmas meglepetésre a második helyen csapattársa, Pierre Gasly fordult. A fiatal francia pilóta az ötödik helyről indulva jött fel a másodikra.

A Safety Car-ra sem kellett sokat várni, rögtön a második körben be is hívták Canamasas és Latifi incidense miatt, amelyet a futam után a versenybíróság is vizsgált. Nem sokkal később Stanaway jelent meg a boxban új orrkúpért. Néhány kör erejéig eseménytelen vonatozás volt a pályán, majd váratlanul Arthur Pic autója lelassult és a francia pilóta feladta a versenyt.

Eközben az élen szintén egy francia pilótára figyelt mindenki: Pierre Gasly egyre közelebb és közelebb került csapattársához, Lynnhez. Egy jó kis DAMS-os, házon belül csatára volt kilátás. Lynn, Gasly, Marciello, Sirotkin sorrend volt az élen. Eközben pedig az összetettben vezető Vandoornenak semmi sem sikerült, tovább növekedett hátránya az élmezőnyhöz képest.

Végül a két DAMS-pilótát senki sem tudta megállítani. Ezzel a hungaroringi első futamon kettős DAMS-siker született Alex Lynn-nek és Pierre Gaslynak köszönhetően. A dobogó legalsó fokára az orosz Sergej Sirotkin állhatott fel.

Második futam

A második futamra vasárnap délelőtt került sor, még a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt. A sprintversenyen Matsushita indulhatott a pole pozícióból a fordított sorrendnek köszönhetően. Matsushita a rajtot követően meg tudta tartani a vezető pozícióját Marciello előtt, de az olasz pilóta rögvest hibázott egyet, emiatt Vandoorne feljött a második helyre, Marciello pedig visszaesett a negyedik helyig. 

Vandoornenak pedig egyre többször kellett a visszapillantójára tekintenie, mivel Sirotkin folyamatosan közeledett rá, azonban az orosz nem tudott mit kezdeni a McLaren felfedezettjével.

A második futamon az ART kettős győzelmet aratott. A dobogó legfelső fokán Matsushita pezsgőzhetett. A második helyre a szombati napon balszerencsés Stoffel Vandoorne állhatott fel. Sergej Sirotkin pedig az első futamhoz hasonlóan ismét a harmadik helyen zárt.

Fotó: gp2series.com, Twitter / Norman Nato, Twitter / Stoffel Vandoorne

Csáti Anna 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr87658264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása