F1 - HAMILTON A POLE-BAN A 30. MAGYAR NAGYDÍJON!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_hungary_qualifying_sw_ur6p9w8yl.jpg

Lewis Hamilton idén kilencedik alkalommal bérelte ki magának az első rajtkockát a Mercedesszel, az angol a 30. Magyar Nagydíjat is a pole-ból kezdheti meg. Rosberg csúnyán el lett náspángolva angol csapattársa által, de második lett, megelőzve Vettelt és Ricciardót.

A Q1-ben nem igazán voltak nagy történések. A papírformának megfelelően Mercedes-fölény született az első felvonásban, főleg Hamilton részéről, míg Button kiesett a McLarennel, ahogyan a két Sauber és a két Manor is.

1435.png

A kvalifikáció második szakaszában is csupán egy említésre méltó pillanat történt. Ez pedig a McLaren-Honda kálváriájának a folytatása, mivel a Q2 felénél Fernando Alonso MP4-30-asa bedobta a törülközőt. A spanyol pedig önerőből, néhány pályabíróval összefogva juttatta vissza az autót a depóba, ám mivel az nem önerőből tette ezt, Alonsoéknak véget ért a kvalifikáció. Az élen ismét Lewis Hamilton zárt, de immár 4,5 tizedmásodperces előnnyel Nico Rosberg előtt. A kiesőzónába pedig Hülkenberg, Sainz Jr., Perez, Maldonado és a technika ördöge által egész évben rettegésben lévő Alonso.

A Q3 pedig még ennyi izgalmat sem tartogatott. Lewis Hamilton könnyedén szerezte meg a pole-t 1:22.030-as idejével a 30. Magyar Nagydíjra. Több, mint öt tizedet kapott a brittől a második helyen záró, szintén mercedeses Nico Rosberg, a harmadik helyen pedig szinte szokás szerint Sebastian Vettel zárt a Ferrarival. A német mellől holnap óriási meglepetésre a mindig vidám, red bullos Daniel Ricciardo indulhat, miután a negyedik helyre kvalifikálta magát. A másik Ferrarival Kimi Raikkonen mindössze három tizeddel kapott ki Vetteltől, viszont ennek dacára ideje csak az ötödik pozícióra volt elegendő. A Williams félig-meddig továbbra is a sötétben tapogatózik a 6. helyen záró Valtteri Bottasszal és a nyolcadikként záró Felipe Massával. A Red Bull Daniil Kvyat teljesítményével sem lehet elégedetlen, hiszen az orosz - becsusszanva a Williams-szendvicsbe - a 7. legjobb időt autózta. A 17 éves Max Verstappen a 9. rajtkockába repítette a Toro Rossót, míg a TOP 10-es lista aljára a lotusos Romain Grosjean került.

A 30. Magyar Nagydíj versenye holnap 14:00-kor rajtol el.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Zimbio.com, formula1.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr127654002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása