F1 - HAMILTON NYERTE AZ ELSŐ EDZÉST A HUNGARORINGEN! SERGIO PEREZ ÓRIÁSIT BUKOTT, RAIKKONEN SZÁRNYA A RÁZÓN LESZAKADT!

1057.png

Lewis Hamilton nyerte az első szabadedzést, a Mercedes kettős sikerét Nico Rosberg biztosította be második helyével, mögöttük az edzés végén az első szárnyát elvesztő Kimi Raikkonen zárt a Ferrarival. Valamivel több, mint fél órával a kockás zászló előtt a Force India mexikói pilótája, Sergio Perez rommá törte az autóját. Szerencsére jól van Perez.

Egészen nyugodtan kezdődött az első szabadedzés Mogyoródon, a legnagyobb port az egyre inkább melegedő időjárás kavarta, leszámítva a kisebb hibákat és csúszkálásokat.

Azonban a gyakorlás egyik legnyugodtabb pillanataiban, az 57. percben hatalmasat bukott a Force India Mercedes mexikói versenyzője, Sergio Perez. A lassításból elsőre úgy tűnt, hogy a mexikói szélesen fordult az Alesi-kanyarban, majd a rázóra hajtva eltört a jobb hátsó felfüggesztés, a VJM08-as B-verziója keresztbe csúszott a pályán, majd Perez nekivágódott a szalagkorlátnak, utána pedig beszorult a kerék az autó alá, amely ennek következtében felborult. Szerencsére jól van a versenyző, saját lábán hagyta el a bukás helyszínét. A bukás miatt negyed órán keresztül szünetelt az edzés.

Videón a mexikói versenyző esése:

Majd 5 perccel a leintés előtt is felgyorsultak az események egy különös, rendkívül szokatlan eset következményeként.

Kimi Raikkonen jelent meg a képen, ahogyan egy szárnyaszegett Ferrarival, és egy defektes bal első gumival bevánszorog a depóba. A visszajátszást látva arra lehet apellálni, hogy Raikkonen a 12-es kanyar kijáratát kiszélesítette, majd a rázókő egy szempillantás alatt leszedte az első vezetőszárnyat a Ferrari SF15-T-ről. A különös eset miatt ismét előkerült a piros zászló, mivel a Raikkonen első szárnya ezer darabra hullott, a törmeléket el kellett távolítani a pályáról. 4 perces szünetre került sor.

ckq6d5xwwaawedo.jpg

Ami pedig a végeredményt illeti, beigazolódott a papírforma. A két Mercedes-pilóta végig magabiztosan foglalta el az első két helyet, végül csapaton belül Lewis Hamilton - Nico Rosberg sorrend született. A brit pilóta mindössze 0,109 másodpercet vert német csapattársára, akinek 17 pont a hátránya az összetettben.

Az Ezüst Nyilak mögött a bizonytalan jövővel rendelkező Kimi Raikkonen zárt a Ferrarival a harmadik helyen. A finn "Jégembert" a Red Bull párosa követte, Ricciardo - Kvyat felállásban. A hatodik helyen pedig az edzés első fél óráját műszaki hiba kihagyó Sebastian Vettel zárt. A TOP 10-be még a két Toro Rosso-pilóta fért be Sainz Jr. - Verstappen sorrendben, illetve a közéjük beékelődő Sergio Perez és Valtteri Bottas.

A hétvége programja a 14:00-kor kezdődő második edzéssel folytatódik. 

Az első szabadedzés végeredménye: 

Fotó: M4 Sport, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr207651598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása