SBK - CHAZ DAVIES MEGVERTE A KAWASAKIKAT, TRAGÉDIA AZ EGYIK BETÉTFUTAMON!

_dcp5524_full.jpg

Megérkezett az amerikai kontinensre a Superbike mezőnye, hiszen ezen a hétvégén a Laguna Seca pályán köröztek a versenyzők. A futamon pedig Chaz Davies megverte a Kawasakikat, míg egy betétfutamon két versenyző is életét vesztette.

Első szabadedzés:

A Laguna Seca sem okozott meglepetést az első szabadedzésen, hiszen kettős Kawasaki-győzelem született Jonathan Rea - Tom Sykes sorrendben. Mögöttük a ducatis trió sorakozott fel Daviesszel, Canepával, Giuglianóval. A magyarok ezúttal is a hátsó régióban helyezkedtek el: Rizmayer Gábor 18. lett, Tóth Imre pedig a 20.

Második szabadedzés:

A második szabadedzés már hozta a várt izgalmakat Kaliforniában. Rögtön az edzés elején Mercado bukott, majd Sykes állt az élre, de Haslam és Davies is próbált felzárkózni. Habár megint kirajzolodott a várható papírforma  a Ducati - Kawasaki - Ducati - Kawasaki felállás miatt. Chaz Davies, Tom Sykes, Davide Giugliano, és Jonathan Rea alkotta az első négyet.

Harmadik szabadedzés:

A harmadik szabadedzés magyar idő szerint szombaton kora este vette kezdetét. Az élen nem történt szinte semmi változás: Sykes simán nyerte az edzést a két ducatis, Chaz Davies és Davide Giugliano előtt. Azonban a negyedik-ötödik helyre befurakodott a két apriliás versenyző, Jordi Torres és Leon Haslam, emiatt Jonathan Rea csak a 6. lett.

Ami a magyar versenyzőket illeti, volt okunk az örömre, hiszen Rizmayer Gábor 19. lett, így továbbjutott a Superpole 1-be, idén először. Tóth Imre viszont csak a 22. helyre tudta magát kvalifikálni

Negyedik szabadedzés:

A negyedik, tét nélküli szabadedzés magyar idő szerint szombaton késő este kezdődött meg. amelyen Kawasaki kettős győzelem született. Sokáig Tom Sykes állt az élen, de az utolsó pillanatban a hétvégén eddig gyengélkedő Jonathan Rea gyorsabb kört tudott futni nála. A harmadik helyen a ducatis Chaz Davies fejezte be az edzést.

Időmérő edzés:

Superpole 1

Magyar idő szerint az időmérő edzés első szakasza már vasárnap vette kezdetét Laguna Secaban. Idén először magyar pilótáért is izgulhattunk az első negyedórában, de végül Rizmayer Gábor 9. lett, vagyis a 19. rajtkockát szerezte meg. A két tovább jutó pilóta pedig Ayrton Badovini és Leon Camier lett.

Superpole 2

Az időmérő edzés második szakaszában pedig jött a tűzijáték. A Ducatik domináltak, a szabadedzések nagy részét megnyerő Kawasakik pedig csak a hátrébb helyezkedtek el, még Jordi Torres is beférkőzött közéjük. Sőt, még a végére sem sikerült össze szedniük magukat  a kawasakisoknak, így mindössze a  negyedik és ötödik helyre kvalifikálta magát Tom Sykes és Jonathan Rea.

A kvalifikáció kettős Ducati-győzelemmel fejeződött be, Chaz Davies - Davide Giugliano sorrendben. A nagyok játékába az apriliás Jordi Torrea szólt bele ,aki a harmadik helyen végzett.

Első futam

Az első futam magyar idő szerint vasárnap este rajtolt el. A pole pozícióból Chaz Davies rajtolhatott, méghozzá életében először. Davies tökéletesen rajtolt, így meg tudta tartani vezető pozícióját, a második sorból rajtoló Kawasakik pedig már szorosan Daviesre tapadtak és üldözték őt, a második-harmadik helyen.  Giugliano aki a második helyről kezdte meg a versenyt egészen a hatodik helyig csúszott vissza.

A harmadik helyért komoly csata volt kialakulóban Rea és Torres között, ám az apriliás versenyző nem tudott mit kezdeni a kawasakissal. Sőt, Torresre még Giugliano is megérkezett és a negyedik helyért kezdték meg a csatát.

Mindeközben Davies magányosan motorozott az élen és tovább növelte az előnyét. Szerencséjére nem kellett tartani amiatt, hogy bármelyik kawasakis utoléri, hiszen Sykes és Rea egymással csatáztak. A láthatóan gyorsabb Rea azonban nem tudott mit kezdeni csapattársával.

Végül egészen a leintésig ez maradt a sorrend: Davies nyert, Sykes és Rea előtt. Ami pedig a magyar pilótákat illeti, Rizmayer Gábor feladni kényszerült a futamot, míg Tóth Imre 16.-ként ért a célba.

Második futam

Szomorú hétvége köszöntött megint a motorsport világára. Pénteken éjszaka örökre eltávozott közülünk Jules Bianchi, aki már az égi versenypályákon körözik. Hozzá csatlakozott két spanyol motoros tehetség is, Bernat Martinez és Daniel Rivas. A Superbike betétfutamán, a Superstock 1000-s versenyen történt első körös tömegbalesetben vesztették életüket. A MotoAmerica elnöke együttérzésüket fejezték ki a családoknak. Martinez 35 évet élt, míg Rivasnak csak 27 év jutott. Nyugodjanak Békében!

Egyperces néma csenddel vette kezdetét a második futam Jules Bianchira emlékezve, ekkor azonban senki sem sejtette, hogy a helyszínen is be fog következni egy kettős tragédia.


A második futam rajtja kísértetiesen hasonlított az elsőhöz, Davies megőrizte a vezetést, a két kawasakis pedig újból nagyszerűen rajtolt és a második, illetve a harmadik helyen motoroztak. Giugliano pedig nem tudni, hogy már megint mit csinált, hiszen a második helyről az ötödikig csúszott vissza. Azonban a második körben bukott az olasz, ami miatt fel is adta a versenyt.

Egy körrel később pedig Sylvian Guintoli és Alex Lowes kerültek összetűzésbe, aminek következtében előbbinek fel kellett adnia a futamot. Pár körrel később az eső is megérkezett, így még jobban kellett koncentrálniuk a versenyzőknek.

A két kawasakis, Tom Sykes és Jonathan Rea ismételten egymásra találtak, de Rea ezúttal sem tudott mit kezdeni csapattársával. A végére még a két apriliás csatáját élvezhettük, Haslam és a hétvégén remekelő Torres előzgették egymást oda-vissza.

Végül ismételten Chaz Daviest intette le elsőként a kockás zászló, a ducatis így újból rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte a két kawasakis ért célba, Sykes - Rea sorrendben. Rizmayer Gábor a 16. helyen fejezte be a versenyt, míg Tóth Imre a 17. pozícióban.

Fotó: worldsbk.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr327643218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása