WTCC - 2017-TŐL KÉT KÍNAI FUTAM LESZ?

10660304_552093234890874_4806206593206526703_n.jpg

A WTCC első számú ember 2017-től még egy versenyt szeretne Kínában.

Nemcsak a Forma-1-ből kezdenek eltűnni az európai futamok, hanem már a Túraautó Világbajnokságban is el kezdett apadni az öreg kontinensen rendezett fordulók száma, előfordulhat, hogy a WTCC-ben 2017-től már csak maximum négy verseny kerülhet megrendezésre, ugyanis a WTCC Bernie Ecclestone-ja, Francois Ribeiro kétszer szeretné elvinni a mezőnyt Kínába, Sanghajba és Wuhanba. Utóbbi helyszínen jelenleg építenek egy pályát, amely ha elkészül, a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a másodfokú minősítést kaphat.

A WTCC főnöke azért hangoztatja, hogy csökkenteni akarja az európai futamokat két kínai verseny érdekében, mivel az ázsiai országnak nagyon nagy piaca van, bármelyik gyártóról legyen szó. Ez azért van így Ribeiro elmondása szerint, mivel annyian laknak három kínai nagyvárosban, mint Európa teljes területén.

A mezőny tavaly Sonoma kihullása után Pekingbe látogatott el, a sanghaji futam, azonban Ribeirót annyira nem érintette meg ez a rövid, utcai pálya. A WTCC első embere azért is részesíti előnyben Wuhant, mivel logisztikai szempontból is kedvező, annak köszönhetően, hogy közel van Sanghajhoz, ott fekszik a Jangce partján.

Ha az építési munkálatok jól fognak menni Wuhanban, akkor 2017-ben már a WTCC ellátogathat oda.

Fotó: FIA WTCC / Facebook

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr567631878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása