INDYCAR - BOURDAIS A 11. HELYRŐL NYERT WISCONSINBAN! MONTOYA NEGYEDIK LETT, ÉS NÖVELTE ELŐNYÉT AZ ÖSSZETETTBEN!

ic_bourdais.jpg

Elképesztő versenyt tudhat mögött a Toro Rosso Forma-1-es csapatának ex-versenyzője, Sebastien Bourdais, aki a 11. rajtkockából felzárkózva szerezte meg idei második győzelmét. A második helyen az utolsó rajthelyről induló Helio Castroneves lett, megelőzve Graham Rahalt és a pontversenyt magabiztosan vezető Montoyát, aki 54 pontra növelte az előnyét a hetedik helyen célba érő Dixonnal szemben. A kolumbiai másik kihívóját, Will Powert a hirtelen meg-, majd a falnak csúszó Ryan Briscoe rántotta magával, így az ausztrál a baleset miatt visszaesett az ötödik helyre az összetettben!

A KV Racing Technology francia pilótája, Sebastien Bourdais lett az idei szezon negyedik duplázója, miután 2006-os Champ Car-sikere után ismét győzni tudott Wisconsinban, miután 117. és a 250. kör között végig vezette a versenyt 18 kör kivételével, amikor Newgarden és Kanaan álltak az élen.

power_briscoe.jpg

A francia versenyző jól döntött, amikor stratégiát váltott a második Pace Car-fázisnál, amely Ryan Briscoe és Will Power balesete miatt gördült a pályára. Az eset úgy történt, hogy a Hinchcliffet helyettesítő ausztrál megcsúszott, majd azután magával sodorta Will Powert is, és együtt csapódtak a pálya külső oldalán található betonfalnak.

29 körrel a leintés előtt pedig az andrettis Justin Wilson elfüstölő autója miatt kellett ismételten pályára küldeni a Pace Car-t.

Bourdais, valamint a pontverseny éllovasa, Juan Pablo Montoya, illetve Ed Carpenter maradt kinn, míg a többiek kijöttek a bokszba friss gumikért. Az újraindítást követően jött a 18 körös sprintfutam. Helio Castroneves és Graham Rahal a hajrában könnyedén előzte meg Montoya és Carpenter kettősét, utóbbi pilóta a fináléban a 10. helyig csúszott vissza.

16c_8987--1.jpg

Azonban Sebastien Bourdais-t senki sem tudta elcsípni, így Ő szelte át elsőként a célvonalat, idén második alkalommal. Mögötte az utolsó rajtkockából induló Helio Castroneves lett a második, Rahal és Montoya. A pole pozícióból induló Josef Newgarden pedig ötödikként ért célba. A TOP 10-be még Kanaan, Dixon, Andretti, Pagenaud és Carpenter fért be. 15 autó ért célba. Kiesett Wilson, Karam, Coletti, Briscoe, Power, Jakes és Mann.

Már csak négy állomás maradt hátra az IndyCar idei szezonjából, az összetett tabella élén Juan Pablo Montoya a maga 439 pontjával mostanra már 55 pontos előnyt épített ki a második helyen álló Scott Dixonnal szemben. Rahal és Castroneves pedig 370 ponttal holtversenyben a harmadik helyet foglalják el.

Érdekesség, hogy Sebastien Bourdais 34. győzelmét aratta olyan nyitott-kerekű autóval bármilyen amerikai sorozatban, ezzel pedig az örökranglistán utolérte a 7. helyen álló Al Unser Jr.-t.

A futam végeredménye, és egyéb érdekességei ezen a linken elérhetőek!

Folytatás július 18-án, szombaton a Iowa Corn 300-as versennyel, Newtonból.

Fotó: indycar.com, Twitter

 Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr27621240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása