DTM - ROCKENFELLER NYERTE AZ FP1-ET, A BMW KÖZEL VOLT

cjj9yc6wwaaslb1.jpg

Megkezdődött a DTM (Német Túraautó bajnokság) idei negyedik versenyhétvégéje, ezúttal a mezőny a legendás Zandvoort pályára látogat, Hollandiába. Az első szabadedzést péntek délután rendezték, a 45 perces gyakorlást a német Mike Rockenfeller nyerte, de mindössze 8 ezreddel zárt a BMW-s Antonio Felix da Costa előtt. 

Rockenfeller győztes ideje végül 1:32.009 volt, ami azonban csak éppen, hogy gyorsabbnak bizonyult, mint a 2. és a 3. helyen végző BMW-versenyzőknél, Da Costánál és Augusto Farfusnál. Rockenfeller kiemelte, hogy ugyan ez csak egy szabadedzés, azért mindenképp jó jel, hogy nem a vert mezőnyben kezdte a hétvégét. A 2013-as bajnoknak eddig nem volt könnyű szezonja, ám most azt mondja, ezen a hétvégén végre fordulhat a szerencséje.

Rockenfellert hat BMW követte az eredménylistán, így a müncheni gárda is elégedett lehetett a mai edzéssel. A BMW-nél el is ismerték, hogy a súlyelosztásnak köszönhetően fordulópontot hozhat az eddigi gyenge szezonjukban Zandvoort. 

A legjobb Mercedes-pilóta a 9. helyen végző Gary Paffett lett. A stuttgartiak nehéz hétvégére számítanak, miután a Norisringen aratott dupla győzelmük miatt most ők kapják a legtöbb cipelendő pluszsúlyt. 

Az első időmérő edzés holnap 14.55-kor kezdődik majd, mely a 18:03-kor startoló első futam rajtsorrendjéről dönt majd.

Fotó: Touring Car Times / Twitter

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr287616786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása