F1 - FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁST KEZDEMÉNYEZETT EGYIK PARTNERE A LOTUS ELLEN

17994741065606.jpg

A Lotus egyik partnere felszámolást eljárást indított az enstone-i csapat ellen, és ha nem tud megegyezni a két fél, akkor könnyen nagy bajba kerülhet a Lotus F1 Team jövője...

A Caterham és a Marussia tavalyi ügyéből kiindulva lesújtó hír érkezett a Lotus F1 Team-ről. Az autosport.com arról cikkezett, miszerint a csapat számára az erőátviteli alkatrészéket biztosít Xtrac felszámolási eljárást indított az enstone-i istálló ellen az angol cégbíróságon, miután az hihetetlen méretű adósságokat halmozott fel az alkatrészgyártóval szemben.

Az elmúlt két évben egy súlyos anyagi válságot is leküzdő Lotus ügyvezető igazgatója, Matthew Carter hisz abban, hogy ezt a problémát megtudják majd oldani a bíróság közbelépése nélkül, miközben a Xtrac is bízik a probléma mihamarabbi, pozitív végkimenetelű megoldásában.

Viszont ennek dacára nem nyugodhatnak meg a Lotusnál, ugyanis ez azt jelenti, hogy anyagi téren még nincsen minden rendben teljesen. Ez és egy esetleges eljárás lehet a Renault reménysugara, hiszen a legfrissebb sajtóhírek arról szólnak, hogy a francia gyártó visszavásárolná és újra gyári csapatot csinálna a Lotus Mercedes gárdájából.

Pletykákat illetően is megszólalt természetesen Carter, aki elmondta, hogy még nem kaptak ajánlatot a francia gyártó részéről a felvásárlást illetően. A Lotus pedig kitöltené a Mercedesszel kötött, 2020-ig érvényes motorpartneri szerződést, ez pedig egyelőre ellehetetleníti a Renault tervét.

Fotó: formula1.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr337609172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása