MOTOGP - EZEK A SZABÁLYVÁLTOZÁSOK LESZNEK ÉRVÉNYESEK 2017 ÉS 2021 KÖZÖTT

motogp-catalan-gp-2015-valentino-rossi-yamaha-factory-racing.jpg

Ezpeletáék ismertették azon szabályváltozásokat, melyek a 2017-estől a 2021-es szezonig lesznek érvényesek.

Múlt hét pénteki asseni sajtótájékoztatón több lényeges szabályváltoztatást is megtudhattunk ,most ezeknek a sora bővült a 2017-2021-es szezonokra vonatkozóan.

A sajtótájékoztató résztvevői a Dorna vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta, a FIM elnöke, Vito Ippolito, és az IRTA vezetője Herve Poncharalla voltak. Első és legfontosabb dolog a kisebb csapatok felzárkóztatása a nagyokhoz, mely már a 2016-os szezontól megkezdődik.

2017-től hat gyártó lesz a mezőny tagja az Aprillia, a Honda, a Yamaha, a Ducati, a Suzuki és a KTM. Az összes gyártónak lehet két gyári pilótája, valamint a motoroknál kötelező jelleggel muszáj lesz legalább kettő, de maximum négy motort oda adniuk egyéb istállók számára.

A résztvevők számát tekintve is súlyos szabályváltoztatás jön: maximum 22 fős lehet a mezőny. Azonban 2021-ig technikai változás nem lesz, persze a rendkívüli esetek nincsenek kizárva, főleg, ha a biztonság érdekében történik. Vito Ippolito pedig elmondta, megeshet, hogy a versenyek száma a mostani 18-ról 20-ra fog növekedni.

Fotó: motorsport.com
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr707587962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása