F1 - VÖRÖSBE ÖLTÖZÖTT A HUNGARORING: GUMIFÜSTÖLÉS, ORDÍTÓ V8-AS MOTOR, VETTEL PARÁDÉ!

img_6414_logo.jpg

A négyszeres Forma-1-es világbajnok és jelenlegi Scuderia Ferrari pilóta, Sebastian Vettel rajongók ezrei előtt tartott látványos bemutatót egy Scuderia Ferrari F2012-es versenyautóval a Hungaroringen.

Ez volt az első alkalom, amikor a német pilóta egy Ferrari volánja mögött száguldozhatott a Hungaroringen, ahova kevesebb, mint egy hónap múlva tér majd vissza az idei Forma-1-es versenyhétvégére. Vettel a Ferrari Racing Days keretében lépett a 4,4 kilométeres pályára, ahol a közönség számos régebbi F1-es autót és versenygépet is megcsodálhatott.

Mozgalmas nap állt az F1-es sztár előtt, egész nap hatalmas érdeklődés övezte. Szerte a világból érkeztek újságírók, hogy láthassák a világbajnok pilótát. A médiától érkező számos kérdésre válaszolt, részt vett fotózáson és találkozott a Shell VIP vendégeivel, akik közül néhánynak életre szóló élményben volt részük, hiszen a pilóta utasaiként egy Ferrari F12 Berlinettával száguldhattak végig a pályán. Vettel láthatóan élvezte a programot, minden utasával közvetlen és barátságos volt, pályán azonban nem ismert kegyelmet, keményen támadta a rázóköveket és égette a gumikat ezzel frászt hozva "áldozataira".

img_6233_logo.jpg

"Örülök, hogy a Shell vendégeknek néhány körrel emlékezetes pillanatokat szerezhettem, és ez számomra jó alkalom volt, hogy kifejezzem hálámat, amiért a Shell üzemanyagai és kenőanyagai hozzájárulnak az SF15-T autóm teljesítményéhez a pályán.”

A hétvége legjobban várt programja természetesen Sebastian Vettel Forma-1-es bemutatója volt. A négyszeres bajnok ugyanis nem sokkal később már abban a 2012-es Ferrariban ült, amelyben korábban Fernando Alonso vívott ellene nagy csatát a bajnoki címért.

A német pilóta az első rajtkockából elrajtolva megtett jó pár gyors kört pályán, a V8-as motor végigüvöltött a célegyenesben, majd néhány, ilyenkor nem szokásos kerékcserével szórakoztatta lelátókon és a boxutcában összegyűlt tömeget. Természetesen az ilyenkor szokásos látványos gumiégetés sem maradhatott el a végén, melynek füstjén már csak a motor sikoltozása hallatszott át. Vettel a bemutatót követően a csapattal együtt még a pálya korlátain is átugrott, hogy Ferrari-sapkákat dobjon az őt ünneplő lelkes közönség közé.

img_6433_logo.jpg

"Nagyon élveztem a mai vezetést a versenypályán, és jó volt látni, hogy ennyi rajongó eljött. Ritkán adatik meg, hogy csak úgy, szórakozásból vezethetek egy Forma-1-es Ferrarit és valami különlegeset mutathatok a rajongóknak. Az elmúlt években már láthattam, milyen óriási a Ferrari rajongói közössége, de ezt eddig mindig csak kívülről figyelhettem meg. Most része vagyok ennek a családnak, és rendkívül büszkévé tesz, hogy ennyi embert látok vörösben. Annyi bajnoki címet akarok nyerni a Ferrarival, amennyit csak lehet. Szeretnénk megismételni a múlt varázslatát. Ez az első idényem a Ferrarival, ami önmagában is szép álom, a hungaroringi futamot pedig azért is várom különösen, mert Magyarországon imádják a csapatot. Kíváncsi vagyok, hány Ferrari drukker van itt valójában, arról nem beszélve, hogy sohasem nyertem a Magyar Nagydíjon. Remélem, hogy az idén jó futamunk lesz itt, és esélyünk nyílik a győzelemre”

- nyilatkozta Vettel az eseményt követően.

Nem csupán Vettel privilégiuma volt a száguldás a hétvégén egy Formula–1-es autó volánja mögött, hiszen a Formula 1 Clienti program keretében azok a speciális vásárlók, akik szert tettek egy F2002-re vagy éppen egy F2004-re, kipróbálhatták magukat az autó volánjánál a magyar aszfaltcsíkon. Jó tanácsokkal egy profi pilóta, Davide Rigon látta el őket.img_6195_logo.jpg

Ami pedig a Ferrari Racing Days versenyprogramját illeti, a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli és a Copa Shell mezőnye is két-két versenyfutamot teljesített a hétvégén (egyet szombaton, egyet vasárnap), s a második napi dobogósoknak abban a szerencsében volt részük, hogy nem mástól vehették át a nekik járó kupát, mint Sebastian Vetteltől.

img_6586_logo.jpg

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2812268618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása